Brusc / Auf Einmal / All of a sudden

 

Bucureşti - Cinema Elvire Popesco (12-05-2018 18.30)
Voteaza aici pentru Premiul Publicului
1000 voturi

Germania, 2016, 112’
dramă

Regia È™i scenariul: Aslı Özge
Imaginea: Emre Erkmen
Montajul: Muriel Breton, Aslı Özge
Cu: Sebastian Hülk, Julia Jentsch, Hanns Zischler, Sascha Gersak, Luise Heyer
Distribuit de: Memento

Alegerea distribuÈ›iei a durat aproape un an, pentru că mi-am dorit actori care să lucreze fără să È™tie povestea în întregime, astfel încât să poată proiecta o anumită ambiguitate pe ecran. Am citit o È™tire despre o femeie, căsătorită È™i mamă a unui copil, care a murit în casa unui bărbat pe care abia îl cunoscuse. Presa turcă afirma că „merita să moară”. Am făcut filmul pentru că m-a înfuriat acest tip de judecată. Însă am decis să nu pun în prim-plan actul în sine, ci consecinÈ›ele lui. Aslı Özge

Un mic oraÈ™, provincial, în Germania. O petrecere, acasă la Karsten. După ce pleacă toată lumea, Anna mai rămâne, ceea ce îi schimbă complet viaÈ›a lui Karsten.

Aslı Özge s-a născut în 1975 la Istanbul. După studii de comunicare È™i film în Turcia, ajunge la Berlin, unde studiază filosofia. Începe prin a realiza filme scurte È™i documentare, iar primul său lungmetraj, Men on the Bridge (2009), este premiat la Locarno È™i declarat cel mai bun film turcesc al anului 2009 la Istanbul IFF. Este È™i scenaristă la toate cele trei filme ale ei de până acum, Lifelong (2013) fiind cel de-al doilea.

Premii și festivaluri:
2016: FIPRESCI Prize (Istanbul IFF), Label Europa Cinemas - Special Mention (Berlin IFF), Cambridge FF

Facebook: www.facebook.com/aufeinmalfilm 

 
Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Cu sprijinul:
Parteneri media: