O mamă își aduce fiul să fie împușcat / A Mother Brings her Son to be Shot

Bucureşti - Cinema Muzeul Țăranului (09-05-2018 19.30)
Sibiu - Centrul Cultural Ioan Besoiu (01-06-2018 19.00)
Voteaza aici pentru Premiul Publicului
406 voturi

Marea Britanie, 2017, 84’
documentar

Regia și scenariul: Sinéad O'Shea
Imaginea: Richard Kendrick, Ross McDonnell, Edna O’Dowd, Sinead O’Shea, Paddy Stevenson
Montajul: Jordan Montminy
Muzica: George Brennan
Distribuit de: Cat & Docs

Toți protagoniștii filmului fac parte dintr-o comunitate care încă se crede în război. Sunt republicani dizidenți și nu se simt reprezentați de republicanii care au semnat la 10 aprilie 1998 acordul de pace, așa numitul Good Friday Agreement. Comunitatea nu crede în poliție sau guvern și își rezolvă problemele intern. Totul sub jurisdicția Marii Britanii. The Guardian

Irlanda de Nord. Într-o noapte, Majella O'Donnell își duce fiul adolescent, pe Philly, să fie împușcat în ambele picioare. „Conflictele” s-au încheiat oficial în 1998, după 30 de ani lungi și violenți, însă în Derry plutește încă un abur gros de rebeliune. Cum ajunge cineva să-și ducă fiul pentru a fi împușcat? Care sunt urmările, în familie și în comunitate, după un act atât de dramatic? Când se termină, de fapt, un război?

A Mother Brings Her Son To Be Shot - Trailer from CAT&Docs on Vimeo.

Sinéad O'Shea este cineast și jurnalist. A realizat filme și reportaje pentru BBC, al-Jazeera English, The Guardian, The New York Times, RTE și The Irish Times. O mamă își aduce fiul să fie împușcat, portretul cutremurător al unei societăți traumatizate de conflict, este primul său lungmetraj documentar, pentru care a filmat timp de cinci ani. Sinéad poate fi urmărită pe Twitter la @SineadEOShea și pe blog la sineadoshea.tumblr.com.


Festivaluri:
2018: CPH:DOX FF
2017: BFI London Festival, Glasgow IFF, Dublin IFF, Belfast IFF

Facebookwww.facebook.com/amotherbrings 

 
Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Cu sprijinul:
Parteneri media: