O mamă îÈ™i aduce fiul să fie împuÈ™cat / A Mother Brings her Son to be Shot

Bucureşti - Cinema Muzeul Țăranului (09-05-2018 19.30)
Sibiu - Centrul Cultural Ioan Besoiu (01-06-2018 19.00)
votare efectuata!
Voteaza aici pentru Premiul Publicului
851 voturi

Marea Britanie, 2017, 84’
documentar

Regia È™i scenariul: Sinéad O'Shea
Imaginea: Richard Kendrick, Ross McDonnell, Edna O’Dowd, Sinead O’Shea, Paddy Stevenson
Montajul: Jordan Montminy
Muzica: George Brennan
Distribuit de: Cat & Docs

ToÈ›i protagoniÈ™tii filmului fac parte dintr-o comunitate care încă se crede în război. Sunt republicani dizidenÈ›i È™i nu se simt reprezentaÈ›i de republicanii care au semnat la 10 aprilie 1998 acordul de pace, aÈ™a numitul Good Friday Agreement. Comunitatea nu crede în poliÈ›ie sau guvern È™i îÈ™i rezolvă problemele intern. Totul sub jurisdicÈ›ia Marii Britanii. The Guardian

Irlanda de Nord. Într-o noapte, Majella O'Donnell îÈ™i duce fiul adolescent, pe Philly, să fie împuÈ™cat în ambele picioare. „Conflictele” s-au încheiat oficial în 1998, după 30 de ani lungi È™i violenÈ›i, însă în Derry pluteÈ™te încă un abur gros de rebeliune. Cum ajunge cineva să-È™i ducă fiul pentru a fi împuÈ™cat? Care sunt urmările, în familie È™i în comunitate, după un act atât de dramatic? Când se termină, de fapt, un război?

A Mother Brings Her Son To Be Shot - Trailer from CAT&Docs on Vimeo.

Sinéad O'Shea este cineast È™i jurnalist. A realizat filme È™i reportaje pentru BBC, al-Jazeera English, The Guardian, The New York Times, RTE È™i The Irish Times. O mamă îÈ™i aduce fiul să fie împuÈ™cat, portretul cutremurător al unei societăți traumatizate de conflict, este primul său lungmetraj documentar, pentru care a filmat timp de cinci ani. Sinéad poate fi urmărită pe Twitter la @SineadEOShea È™i pe blog la sineadoshea.tumblr.com.


Festivaluri:
2018: CPH:DOX FF
2017: BFI London Festival, Glasgow IFF, Dublin IFF, Belfast IFF

Facebookwww.facebook.com/amotherbrings 

 
Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Cu sprijinul:
Parteneri media: