Coreea de Nord: oamenii lui Kim / Corée du Nord: les hommes des Kim / All the Dictator's Men

Bucureşti - Institutul Cervantes (19-06-2019 19.00)
Bucureşti - Cinemateca Eforie (23-06-2019 14.00)
votare efectuata!
Voteaza aici pentru Premiul Publicului
1631 voturi

FranÈ›a, 2018, 63’
documentar

Realizator: Marjolaine Grappe
Imaginea: Christophe Barreyre, Mathieu Cellard
Montajul: Damien Pasinetti
Produs de: Thierry Marro, Stéphane Rybojad Distribuit de: Arte

Fructul a cinci ani de investigaÈ›ii – un documentar impresionant despre maÈ™inăria care finanÈ›ează programul nuclear nord-coreean. Albert Londres Prix


Donald Trump este pe cale să devină primul preÈ™edinte american care se întâlneÈ™te cu un lider nord-coreean, Kim Jong-un, în încercarea de a evita un război. Cum a fost posibil ca această È›ară, dintre cele mai sărace de pe planetă, ostracizată de comunitatea internaÈ›ională, să se echipeze cu un astfel de arsenal? Doar cei care au făcut parte din sistem cunosc secretele din spatele finanțării armelor nucleare, È™i au fost necesari ani buni de investigaÈ›ii pentru a le da de urmă. Documentarul adună mărturiile oamenilor din interiorul sistemului, de la diplomaÈ›i È™i bancheri la simpli muncitori, trimiÈ™i de regim peste tot în lume, să producă bani, cu orice preÈ›, pentru a asigura supravieÈ›uirea regimului.


Marjolaine Grappe a studiat jurnalism de televiziune în FranÈ›a È™i S.U.A. Și-a început cariera de producător acoperind, pentru televiziunea franceză, alegerile prezidenÈ›iale din 2008 ale lui Barack Obama. Corespondent străin în Asia, cu sediul în India È™i China, pentru principale reÈ›elele din FranÈ›a, a început să realizeze documentare, printre care Guantanamo Limbo (2013). Pe perioada È™ederii în China a realizat In the Mood for Life (2016), Lost Souls (2015) È™i To be born yet not to be (2014), o trilogie documentară despre situaÈ›ia copiilor chinezi interziÈ™i, care s-au născut în pofida politicii guvernului chinez a copilului unic, care prevedea limitarea la un singur copil per familie.

Premii și festivaluri:
2018: Premiul Albert Londres, cea mai înaltă distincÈ›ie acordată jurnaliÈ™tilor, în FranÈ›a.
Nominalizare la Premiul Europa, secțiunea TV Current Affairs.
2019: premiul Arnaud Hamelin SACD-FIGRA

Facebook: www.facebook.com/marjolaine.grappe

Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Parteneri media: