Fericit / Happy

Bucureşti - Cinemateca Eforie (20-06-2019 14.00)
Bucureşti - Cinema Muzeul Țăranului (22-06-2019 16.00)
votare efectuata!
Voteaza aici pentru Premiul Publicului
2265 voturi


Germania / Thailanda, 2016, 90’
documentar

Regia și scenariul: Carolin Genreith
Imaginea: Philipp Baben der Erde
Muzica: Fabian Saul, Rafael Triebel
Cu: Carolin Genreith, Pichit Muangrom, Dieter Genreith, Tukta Supaporn Pimsoda-Genreith
Distribuit de: New Docs

 

Când aveam 27-28 de ani, tatăl meu mi-a trimis o felicitare din Thailanda. Scria: Am cunoscut o thailandeză de vârsta ta. La început am fost È™ocată... Carolin Genreith

Dieter, tatăl Carolinei Genreith, pensionar, zboară frecvent spre Thailanda pentru a se bucura de compania unor femei de vârsta fiicei sale. Escapadele o fac pe Carolin să se simtă jenată, până când lucrurile devin serioase: Dieter se află într-o relaÈ›ie amoroasă de durată cu Tukta, iar la orizont deja se întrevede o nuntă. Este vorba de iubire, aÈ™a cum simte Dieter? Sau este mai mult o afacere, aÈ™a cum vede lucrurile Carolin?
Un documentar în care Carolin Genreith are curajul nu numai de a examina dorinÈ›ele neîmplinite ale tatălui său È™i fricile acestuia de a îmbătrâni singur, dar aduce în prim-plan È™i propriile ei sentimente contradictorii. Carolin devine brusc membru al unei noi familii, în timp ce Dieter se confruntă cu un concept complet diferit de iubire.

Carolin Genreith s-a născut în 1984, în Aachen. Documentarul său de debut, The Dancing with the Belly (2013), despre criza vârstei mijlocii a mamei sale, premiat la Berlinale È™i câÈ™tigător al Premiului Publicului la Festivalul Filmului German, a fost urmat în 2015 de filmul de ficÈ›iune Das Golddorf.

Premii și festivaluri:
2016: DOK Leipzig, Kasseler Dokfest
2017: German Film Critics Award (Best Documentary), Docpoint Helsinki, Berlin & Beyond Filmfestival San Francisco, CineDoc Tiflis, DOKer Moskau, Bolzano FF

Website: http://happy-der-film.de/

Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Parteneri media: