Înainte de RevoluÈ›ie / Prima della rivolutione / Before the Revolution

Bucureşti - Cinemateca Eforie (23-06-2019 18.00)
votare efectuata!
Voteaza aici pentru Premiul Publicului
2086 voturi


Italia, 1964, 105’
dramă

Regia: Bernardo Bertolucci
Scenariul: Bernardo Bertolucci, Gianni Amico
Imaginea: Aldo Scavarda
Muzica: Ennio Morricone
Cu: Adriana Asti, Francesco Barilli, Allen Midgette, Morando Morandini, Cristina Pariset, Cecrope Barilli
Distribuit de: New Yorker Films

Bertolucci surprinde radicalismului înfloritor al anilor 60, pasiunea È™i ideologia, precum È™i compromisurile acestei perioade fervente.

Parma, 1962. Fabrizio, un tânăr idealist, din clasa mijlocie, se străduieÈ™te să împace idealurile revoluÈ›ionare cu condiÈ›ia lui burgheză È™i tentaÈ›ia de a se conforma împrejurărilor. Îndurerat de moartea prietenului Agostino, începe o aventură cu propria sa mătușă, Gina. Fabrizio, dominat de dorinÈ›a de a participa la schimbarea politică È™i socială a Italiei post-fasciste, se dovedeÅŸte mediocru, incapabil să-È™i asume măsura potrivită.

Urmează Ultimul Tango la Paris (1972, cu Marlon Brando, Maria Schneider ÅŸi Jean-Pierre Léaud, film care a stârnit controverse, Bertolucci fiind criticat pentru că i-a ascuns Mariei Schneider detalii privind scena violului din film, pentru a obÅ£ine de la ea o reacÅ£ie cât mai veridică) È™i Ultimul împărat (1987, producÈ›ie hollywoodiană ce a primit 9 Oscaruri, inclusiv pentru cel mai bun film ÅŸi cea mai bună regie).

Festivaluri:
1964: Cannes IFF, Locarno IFF, The New York FF

Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Parteneri media: