Un prinț și jumătate/ One and a Half Prince

Chișinău - Cinema Odeon (23-06-2019 19.00)
votare efectuata!
Voteaza aici pentru Premiul Publicului
2057 voturi

România, 2018, 105’
dramă

Regia: Ana Lungu
Scenariu: Ana Lungu, Iris Spiridon
Imaginea: Luchian Ciobanu
Montajul: Dana Bunescu
Cu: Iris Spiridon, Marius Manole, István Teglas, László Mátray, Emilian Oprea, George Gâdei, Răzvan Krem Alexe, Radu Afrim, Răzvan Mazilu
Distribuit de: Mandragora

Ce-i dragostea? Ce-i prietenia? Care din ele este mai puternică şi care-i mai profundă?

Un prinÈ› È™i jumătate urmăreÈ™te povestea a trei prieteni ajunÈ™i la vârsta adultă care nu reuÈ™esc, din diverse motive, să aibă o familie. Ca o soluÈ›ie împotriva singurătății, Iris, Marius È™i Istvan aleg, pentru moment, să locuiască împreună într-un apartament închiriat în BucureÈ™ti. Când Iris se îndrăgosteÈ™te de un scriitor maghiar din Transilvania, “familia fericită” este în pericol de a se destrăma.

Ana Lungu s-a născut în 1978 în BucureÈ™ti, a studiat psihologia È™i regia de film. După absolvire a lucrat ca secretară de platou (Moartea domnului Lăzărescu) È™i asistent de regie pentru numeroase scurtmetraje, reclame È™i filme de televiziune. În 2010, a scris È™i regizat împreună cu Ana Szel Burta Balenei, selectat la Festivalul InternaÅ£ional de Film de la Locarno. Autoportretul unei fete cuminÈ›i (2015), debutul ei în lungmetraj, a avut premiera mondială la Festivalul InternaÅ£ional de Film de la Rotterdam È™i a fost distins cu Premiul pentru cel mai bun film la Crossing Europe din Linz.

Premii și festivaluri:
2018: Sarajevo IFF
2019: Crosssing Europe FF Linz, Este FF, Transilvania IFF


Facebook: facebook.com/unprintsijumatate

Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Parteneri media: