Exterior în izolaÈ›ie / Exterior in isolation

votare efectuata!
Voteaza aici pentru Premiul Publicului
1216 voturi

România, 2020, 3min
animație, 2D-colaj

Regia și animația: Matei Branea
Imaginea și montajul: Ana Branea
Sound design: Dan-Ștefan Rucăreanu și Matei Vasilache
Muzica: Matei Vasilache
Color grading: Răzvan Dimitriu
Efecte speciale: Tudor Calnegru

 
Un portret al staÈ›iunii montane Sinaia în plină stare de urgență, văzută prin ochii lui OMULAN.


 

Matei Branea este regizor de film de animaÈ›ie, autor de bandă desenată È™i grafician, cunoscut pentru animaÈ›iile din emisiunea Marcă Înregistrată, Planeta Moldova, spoturile È™i grafica festivalului NexT IFF Bucharest, benzile desenate din revista Re:Publik È™i dovezi de huliganism civic notoriu precum repararea semnelor de stradă mâzgălite È™i desene cu marker-ul pe mesele din baruri, pe haine, pe genÈ›i, pe scaune È™i pe geamuri lăsate pe stradă.
În prezent coordonează departamentul de AnimaÈ›ie È™i Interactivitate din cadrul Facultății de Fim al UANTC IL Caragiale din BucureÈ™ti.

OMULAN este erou de film de animaÈ›ie È™i bandă desenată, fără gât È™i fără ochi, devenit celebru odată cu publicarea de către HardComics în 2003 a albumului ce-i poată numele. Au urmat apariÈ›ii notabile în Observatorul Cultural, revista OMAGIU, È™i o prezență notabilă în ziarul AperiTIFF, publicaÈ›ia festivalului TIFF de la Cluj, festival unde în 2015 a avut loc È™i premiera scurt mertaj-ului omonim realizat cu sprijinul CNC.
EXTERIOR ÎN IZOLARE reprezintă o premieră în evoluÈ›ia personajului care a rămas neschimbat de la apariÈ›ia sa. Pentru prima oră în cariera sa cinematografică în OMULAN merge. Cine È™tie o să mai facă de acum încolo?

 

Organizatori:
Parteneri: