The History of Love / Povestea iubirii 

Timişoara - Grădina de vară - Capitol (27-05-2017 22.00)

România / FranÈ›a / Canada / SUA 2016, 134'
dramă, fantezie

Regia: Radu Mihăileanu
Scenariul: Radu Mihăileanu, Marcia Romano
Imaginea: Laurent Dailland
Montajul: Ludo Troch
Muzica: Armand Amar
Cu: Gemma Arterton, Sophie Nélisse, Elliott Gould
Distribuit de: Transilvania Film

Complexitatea tematică a filmului poate fi o bogăție pentru anumite categorii de public și o durere de cap pentru alții. Același lucru este valabil și pentru umor. Hollywood Reporter

Cum ar fi ca o carte scrisă înainte de război, într-un mic sat din Europa de Est, să strălucească pe parcursul timpului, în timp de război, peste continente, peste tragedii, È™i să sfârÈ™ească prin a călăuzi paÈ™ii către iubire a trei generaÈ›ii diferite de fiinÈ›e uimitoare? Ei bine, această carte există È™i ea se numeÈ™te Istoria iubirii, bazată pe romanul scris de Nicole Krauss.
Filmul este prezentat în FFE 2017 doar la ediÈ›ia sa din TimiÈ™oara, ca avanpremieră înainte de premiera naÈ›ională de la TIFF 16, din luna iunie.

Radu Mihăileanu s-a născut în BucureÈ™ti. În 1980, a fugit din România, stabilindu-se mai întâi în Israel, apoi în FranÈ›a, unde a absolvit Institutul de Cinematografie din Paris. Înainte de a pleca, era actor de teatru la teatrul Evreiesc din BucureÈ™ti. Regizor, scenarist È™i producător, a obÈ›inut numeroase premii la festivaluri de film internaÈ›ionale. Povestea iubirii este debutul său cinematografic în limba engleză È™i reprezintă prima producÈ›ie internaÅ£ională care a folosit oraÅŸul Cluj-Napoca drept decor.

Website: www.caramelfilms.com/en/portfolio/lhistoire-de-lamour

 

 
Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Cu sprijinul:
Parteneri media: