Insule fantomă / Phantom Islands

Bucureşti - UNATC - Sala Cinema (23-06-2019 18.00)
Voteaza aici pentru Premiul Publicului
2895 voturi

Irlanda, 2018, 86’
film experimental

Regia, scenariul și imaginea: Rouzbeh Rashidi
Muzica: Amanda Feery
Cu: Daniel Fawcett, Clara Pais,
Distribuit de: Experimental Film Society

Să ai o imagine lipsită de claritate e, aici, la fel de natural ca a avea una clară; în mod special, obiectele sau creaturile albe (pescăruÈ™ii sau farul, de pildă), ard în întreaga lor albeÈ›e orbitoare, picturală, când sunt abstractizate È™i redate neclar. Adrian Martin

Insule fantomă e un film experimental, aflat la graniÈ›a dintre documentar È™i ficÈ›iune, care urmăreÈ™te un cuplu rătăcit în peisajul impresionant al insulelor Irlandei. Dar această poveste de dragoste voit melodramatică este chestionată în permanență de un dispozitiv cinematografic provocator, care pune în discuÈ›ie, în ultimă instanță, însăși posibilitatea obiectivității documentare.

După proiecÈ›ia filmului Insule fantomă / Phantom Islands (Irlanda / 2018 / 86’), de la 19:30, Rouzbeh Rashidi va susÈ›ine un masterclass despre cinema experimental È™i moduri de organizare, finanÈ›are È™i distribuÈ›ie non-comercială a cineaÈ™tilor independenÈ›i È™i a proiectelor acestora, pornind de la experienÈ›a sa de regizor È™i fondator al Experimental Film Society.

DiscuÈ›ia va fi moderată de criticul de film Călin Boto È™i regizoarea Ana Lungu. Evenimentul se va desfășura în limba engleză.

 

Rouzbeh Rashidi (născut în Teheran, 1980) e un cineast irandezo-iranian. Face filme din 2000, cînd a înfiinÈ›at Experimental Film Society. A lucrat întotdeauna în afara modurilor convenÈ›ionale în care e practicat cinema-ul. A realizat deja un număr record de 272 de filme, toate realizate cu bugete foarte mici: 35 de lungmetraje, 40 de scurtmetraje È™i 199 de segmente ale unui serial numit Homo Sapiens Project, pe care l-a pornit în 2011 È™i care e încă în desfășurare.

Premii și festivaluri:
2018: Istanbul International Experimental FF (Best Feature length Experimental Film), Dublin IFF, Festival du Nouveau Cinéma, Festival de Cine Experimental de Bogotá

Facebook: facebook.com/rouzbehrashidicinema/

Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Parteneri media: