Ținutul care nu doarme niciodată / The Land That Never Sleeps

Voteaza aici pentru Premiul Publicului
853 voturi

România, 2020, 17’

Un film de: Andra Tarara È™i David Schwartz
Voce: Alexandru Potocean

De zeci È™i zeci de ani, în Èšinutul care nu doarme niciodată, lumea mănâncă, bea, joacă È™i petrece încontinuu. Până când o apariÈ›ie neprevăzută obligă toată această lume să se oprească.

Brecht È™i Poe, suveniruri È™i bibelouri, Boccaccio È™i È™tirile tv, ne spun împreună povestea conflictelor dintr-o societate care consumă fără oprire È™i trăieÈ™te numai pe datorie.





Andra Tarara
este regizoare de film documentar, artistă video, fotografă È™i arhivistă. 
S-a născut în 1994 în Giurgiu, iar în prezent locuieÈ™te în BucureÈ™ti.
A studiat Imagine de film È™i televiziune în cadrul UNATC „I.L. Caragiale” BucureÈ™ti, în 2013-2016, iar în 2018 a finalizat un masterat în antropologie vizuală la SNSPA BucureÈ™ti.
Este interesată de o abordare colaborativă în reprezentarea È™i autoreprezentarea diferitelor grupuri È™i comunități prin intermediul instrumentelor artistice.
În 2018 a lansat primul scurtmetraj documentar realizat în calitate de regizor, dar È™i de operator È™i co-editor – O moarte în familia mea (premiera în cadrul Zilelor Filmului Românesc - TIFF 2018).
În prezent lucrează ca arhivist în cadrul Arhivei de Imagine a Muzeului NaÈ›ional al Țăranului Român È™i în proiecte independente pe fotografie È™i video. În acelaÈ™i timp îÈ™i pregăteÈ™te debutul în lungmetraj cu documentarul Noi împotriva noastră realizat în colaborare cu tatăl ei.

 


David Schwartz
este regizor de teatru, trăieÈ™te È™i lucrează în BucureÈ™ti. Este interesat de: investigarea
transformărilor sociale È™i politice din perioada post-socialistă; relaÈ›ii de muncă È™i mecanisme de rezistență È™i cooperare muncitorească; arta ca mijloc de educaÈ›ie È™i emancipare politică. 
Este coordonator al Stagiunii de Teatru Politic, membru al colectivului Vârsta4 È™i co-iniÈ›iator al proiectului MACAZ – Teatru Coop. Are un doctorat în istoria È™i teoria teatrului politic local, la Universitatea BabeÈ™-Bolyai din Cluj.

Organizatori:
Parteneri: