Despre noiFilme/ProgramEvenimentePresăPremiul Publicului!ArhivăUtile!Anunț important FFE 2024 facebook   youtube   twitter

Onoda, 10.000 de nopți în junglă / Onoda: 10,000 Nights in the Jungle / Onoda - 10 000 nuits dans la jungle

Voteaza aici pentru Premiul Publicului
  

Franța - Germania - Belgia - Italia - Japonia - Cambodgia, 2021, 167’
dramă de război

(VO: japoneză, filipineză / SUB: RO)

Regia: Arthur Harari
Scenariul: Arthur Harari și Vincent Poymiro
Imaginea: Tom Harari
Montajul: Laurent Sénéchal
Muzica: Sebastiano de Gennaro, Enrico Gabrielli, Andrea Poggio, Sato Gak și Olivier Marguerit
Cu: Yūya Endō, Yūya Matsuura, Shinsuke Katō, Issey Ogata, Kai Inowaki
Distribuit de: Le Pacte

Onoda nu e doar o examinare a războiului prin viața unui soldat japonez, ci și o odisee personală, o privire intimă şi ameţitoare asupra lumii şi a istoriei.

Japonia, 1944. Soldatul Hiroo Onoda, 22 ani, este trimis pe Lubang, o mică insulă din Filipine pentru a lupta împotriva ofensivei americane. Deşi Japonia capitulează, Onoda, antrenat să supravieţuiască în junglă în orice condiţii, ignoră vestea, ducând mai departe propriul război. Capitulează abia la finalul a 10.000 de zile, în tot acest timp refuzând să creadă că Al Doilea Război Mondial a luat sfârşit.



Arthur Harari (n. 1981, Paris) a regizat mai multe filme scurte și medii: La main sur la gueule (2007), Peine perdue (2013), care au fost remarcate în multe festivaluri. În 2017, primul său film, Diamant noir, a fost nominalizat de două ori la César, unde a primit premiul pentru Cel mai bun actor debutant (Niels Schneider).Onoda a fost proiectat în deschiderea secţiunii Un Certain Regard în 2021, la Festivalului de Film de la Cannes.

Festivaluri și premii:
2021: Cel mai bun film străin - São Paulo IFF; Cannes IFF; Haifa IFF; Seville European FF; Busan IFF.
2022: Cel mai bun scenariu - César Awards, Franța; Magritte Awards, Belgia; Lumiere Awards, France; International Cinephile Society Awards; Faro Island IFF.



Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Cu sprijinul:
Parteneri media: