Ateliere de educație cinematografică dedicate elevilor de gimnaziu și de liceu

 

12 mai, Sediul secundar al Institutului Cultural Român (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)

Program:
12 mai: 11:00-13:00 - Atelier pentru elevi de gimnaziu
12 mai: 14:00-16:00 - Atelier pentru elevi de liceu

Sâmbătă, 12 mai, orele 11:00-13:00 și 14:00-16:00, Ileana Bîrsan va susține două ateliere de educație cinematografică în care le propune tinerilor de gimnaziu și de liceu să se apropie de filmul european, să înțeleagă diferitele estetici cinematografice, să remarce și să analizeze diferențele între filmul mainstream și filmul de artă și să privească filmele cu ochi de cunoscător, amplificându-le astfel bucuria de spectator avizat.

Vor fi folosite și fragmente din filme selectate în programul FFE Clasic, o secțiune de filme clasice restaurate: Balul pompierilor (r: Miloš Forman), Băieții din strada Pal (r: Zoltán Fábri), Cornul de capră (r: Nikolai Volev), Escortata (r: Michael Curtiz), Iluzia cea mare (r: Jean Renoir), Lumină intimă (r: Ivan Passer), Nimic nou pe frontul de vest (r: Lewis Milestone), O vară de neuitat (r: Lucian Pintilie), Shiraz (r: Franz Osten), Și va fi... (r: Valeriu Jereghi), Trenuri bine păzite (r: Jiří Menzel), Valea Păcii (r: France Štiglic).

Ileana Bîrsan a absolvit Facultatea de Filologie din București și a urmat studii de film la Universitatea din Zürich. A fost editor al paginilor de film ale revistelor TimeOut București, BeWhere! și Șapte Seri și a semnat articole despre cinema în publicații precum Dilema Veche, Observator cultural, LaPunkt.ro, TheChronicle.ro. Începând din 2009, participă ca lector în diverse programe de educație cinematografică. Este fondatorul Filmikon, ateliere de educație cinematografică și de educație prin cinema. A realizat împreună cu regizorul Claudiu Mitcu filmul documentar Procesul (2017). În prezent, Ileana Bîrsan este doctorand la CESI (Centrul de Excelență în Studiul Imaginii).

!!! Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

!!! Înscrierile pentru ateliere se fac la adresa contact@ffe.ro.

 

 

 
Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Cu sprijinul:
Parteneri media: