CinEd, program de educație cinematografică

CinEd este un program dedicat educației cinematografice, inițiat de Institutul Francez din Paris și derulat în România în parteneriat cu Asociația Culturală Macondo, al cărui obiectiv este de a oferi copiilor și tinerilor cunoștințe pentru a putea descoperi diversitatea filmului european. Programul se desfășoară cu sprijinul profesorilor și bibliotecarilor, care sunt formați pentru a-i ajuta pe tineri să-și dezvolte capacitatea de analiză critică și înțelegerea limbajului cinematografic. Atelierul durează două zile și include prezentarea platformei internaționale CinEd, a instrumentelor de utilizare și a materialelor didactice audiovizuale disponibile.

Formare CinEd dedicată cadrelor didactice din învățământul primar și bibliotecarilor

10 – 11 mai, Spațiul Public European (Str. Vasile Lascăr nr. 31), ora 14:00**

Formarea durează două zile și include prezentarea platformei internaționale CinEd, a instrumentelor de utilizare și a materialelor didactice audiovizuale disponibile.

Formator: Andreea Mihalcea, critic de film

*Accesul la acest eveniment se face prin înscriere pe mail la adresa asociatia.macondo@gmail.com.

Proiecții speciale și activități CinEd dedicate cadrelor didactice din învățământul primar și bibliotecarilor

Proiecțiile filmelor Luminița (2003, Franța-Senegal, r. Alain Gomis) și Prima zi de școală (1956, Franța, r. Jacques Rozier), vor fi urmate de activități dedicate elevilor din ciclul primar.

La distanță de 50 de ani și 5000 de kilometri, doi regizori își rememorează amintirile din copilărie.

   

 
Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Cu sprijinul:
Parteneri media: