Gala de deschidere 22.FFE - aftermovie

11 mai 2018

Vă invităm să urmăriÈ›i un scurt montaj cu momente de la Gala de deschidere a celei de-a 22-a ediÈ›ii a Festivalului Filmului European, de pe 7 mai, la Teatrul NaÈ›ional BucureÈ™ti, în faÈ›a unei săli arhipline de oaspeÈ›i de seamă cinefili.

Reputatul regizor Lucian Pintilie a fost premiat pentru întreaga activitate de Institutul Cultural Român, la debutul serii de Gală. Premiul, împreună cu un spectaculos trofeu (operă a apreciatului artist plastic Ioan NemÈ›oi), a fost înmânat de Liliana Èšuroiu, preÈ™edintele ICR, È™i a fost primit, în numele regizorului, de actorul Răzvan Vasilescu, protagonist în multe dintre peliculele Maestrului.

Au luat cuvântul Doamna Liliana Èšuroiu, preÅŸedinte ICR È™i E.S. Doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea FranÈ›ei în România, iar evenimentul a fost prezentat de Iuliana Tudor È™i Marius Constantinescu.

Filmul prezentat în deschidere a fost Au revoir là-haut / La revedere acolo sus (FranÈ›a, 2017, în regia lui Albert Dupontel, distribuit de IndependenÈ›a Film).

 
Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Cu sprijinul:
Parteneri media: