Nicăieri nu-i ca pe drum / Legjobb uton / No Place Like On The Road

Bucureşti - Cinema Elvire Popesco (09-05-2018 19.00)
Timişoara - D`arc (27-05-2018 18.00)
Voteaza aici pentru Premiul Publicului
1024 voturi

Ungaria – Olanda 2017, 64'
animație, dramă

Regia: Bálint Márk Túri
Scenariul: Bálint Márk Túri, Ferenc Cservenka
Imaginea: Dániel Kóródi
Muzica: Ferenc Cservenka
Montajul: Szabolcs Kovari
Cu: Ferenc Cservenka, Lili Walters, Asma Ambrus, Bence Lajko
Distribuit de: Film Reaktor

Cunosc pe cineva care obiÈ™nuia să spună că nicăieri nu-i ca pe drum, ca un fel de ars poetica. ViaÈ›a lui era un ciclu continuu în care È™ase luni lucra din greu, iar apoi È™ase luni colinda lumea. Apoi a murit brusc la 40 de ani. Bence Lajko

Nándi, compozitor aspirant, se întoarce în satul natal din Ungaria, după 7 ani în care a colindat pe meleaguri europene. Este doar în trecere, deoarece aÈ™teaptă viza pentru Noua Zeelandă, unde are promisiunea unui loc de muncă stabil. Se întâlneÈ™te cu mama, vechi prieteni, o nouă iubire, dar È™i cu tatăl său, pe care nu l-a văzut de mai bine de 20 de ani. Dând peste jucăria preferată din copilărie, un astronaut, îÈ™i imaginează cum acesta pleacă într-o misiune de unul singur. Întâlnirile, reale È™i imaginate, îl ajută pe Nándi să îÈ™i accepte viaÈ›a, aÈ™a cum e ea.

Bálint Márk Túri, regizor È™i scenarist, a fost de mic pasionat de fotografie È™i producÈ›ie de film. A studiat psihologie È™i scenaristică în Budapesta, ulterior teatru, film È™i media în Viena È™i în final regie de film în Paris. A realizat mai multe scurtmetraje È™i videoclipuri, difuzate în festivaluri din întreaga Europă. Nicăieri nu-i ca pe drum este primul său lungmetraj.

Festivaluri:
2017: Big Muddy FF

Facebookwww.facebook.com/legjobbuton 

 
Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Cu sprijinul:
Parteneri media: