Aya de Yopougon / Aya din Yop / Aya of Yop City

Bucureşti - Cinema Muzeul Țăranului - Studioul `Horia Bernea` (08-05-2017 18.30)

Franța, 2013, 84'
animație, dramă

Regia: Marguerite Abouet, Clément Oubrerie
Scenariul: Marguerite Abouet
Animația: David Garcia
Imaginea: Clément Oubrerie, Julia Weber
Muzica: Alexandre Fleurant
Cu: Aïssa Maïga, Tella Kpomahou, Tatiana Rojo, Jacky Ido
Distribuit de: TF1 International

Farmecul filmului constă în umanitatea sa fără compromisuri, în umorul presărat cu argou ivorian local È™i în modul în care abordează cele mai serioase subiecte cu un hohot sănătos de râs. Radio Europe 1

Aya este o tânără de 19 ani, foarte serioasă, care preferă să stea acasă È™i să înveÈ›e în loc să iasă cu prietenele ei. Ea îÈ™i împarte zilele între È™coală, familie È™i prietenele ei cele mai bune: Adjoua È™i Bintou, care nu se gândesc decât la distracÈ›ie. Lucrurile se complică atunci când Adjoua rămâne însărcinată din greÈ™eală. Ce e de făcut într-o astfel de situaÈ›ie?

Marguerite Abouet, născută în 1971 în Abidjan, Côte d’Ivoire, este scriitor, scenarist È™i regizor, cunoscută în principal pentru cartea de benzi desenate Aya din Yop, pe care a dorit să o transforme în film pentru a arăta lumii È™i o altă față a unei țări din care ziarele relatează cum africanii mor, niciodată cum trăiesc. A colaborat pentru realizarea proiectului cu Clément Oubrerie, ilustrator francez, născut în Paris în 1966. Oubrerie a deschis, împreună cu Joann Sfar È™i Atoine Delesvaux, un studio de animaÈ›ie, Autochenille Production. Primele lungmetraje produse în studio au fost Pisica rabinului (2011), prezent È™i el în festival, È™i Aya din Yop (2013).

Festivaluri:
2014: César Awards

Website: www.tf1international.com/int_fiche.php?Type=1&Film=918&keywords=aya%20de%20yopougon

 
Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Cu sprijinul:
Parteneri media: