The French Minister / Ministrul francez / Quai d’Orsay

Bucureşti - Cinema Muzeul Țăranului - Studioul `Horia Bernea` (08-05-2017 20.30)

Franța, 2013, 113'
comedie

Regia: Bertrand Tavernier
Scenariul: Abel Lanzac, Christophe Blain, Bertrand Tavernier
Imaginea: Jerome Almeras
Montajul: Guy Lecorne
Muzica: Philippe Sarde
Cu: Thierry Lhermitte, Raphael Personnaz, Niels Arestrup

Când fac un film, îmi place să nu fiu implicat doar emoÈ›ional, ci È™i în contextul din jurul personajului. Vreau să arăt mediul înconjurător È™i vreau, uneori, să mă confrunt cu problemele sociale È™i politice, deoarece sunt vitale pentru locurile de muncă ale oamenilor. Bertrand Tavernier

Alexandre Taillard de Vorms este impresionant, stilat, atractiv. Și este È™i Ministrul de Externe al FranÈ›ei. Este la el acasă în marea politică mondială, facilitează acorduri de pace, împacă adversari ireconciliabili, se impune cu autoritate la tribuna NaÈ›iunilor Unite È™i îÈ™i consolidează, cu migală, viitorul Premiu Nobel pentru Pace. Acest diplomat desăvârÈ™it este, deodată, pus față în față cu tânărul Arthur Vlaminck, proaspăt absolvent al ENA (École Nationale d’Administration), care urmează să scrie discursurile ministrului. Acesta din urmă trebuie să se familiarizeze nu doar cu „vocea” È™efului său, ci È™i cu idiosincraziile acestuia, È™i să navigheze prin hățiÈ™urile inerÈ›iei birocratice de la Quai d’Orsay.

Bertrand Tavernier, născut în 1941 la Lyon, este unul dintre cei mai apreciaÈ›i regizori È™i scenariÈ™ti francezi. În impresionanta sa carieră a realizat: L’appât (1995), câÈ™tigător al Ursului de Aur la Berlin, Laissez-passer (2002), câÈ™tigător al Ursului de Argint È™i La princesse de Montpensier (2010), nominalizat la Palme d’Or È™i César.

Premii și festivaluri:
2014: César Awards (Best supporting actor), Lumière Awards (Most promising young actor)
2013: San Sebastián IFF (Best screenplay)

Website: www.pathefilms.com/film/quaidorsay
Facebook: www.facebook.com/quaidorsaylefilm

 
Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Cu sprijinul:
Parteneri media: