Când vine războiul / Az prijde válka / When the War Comes

Bucureşti - Cinema Muzeul Țăranului (09-05-2018 21.00)
Voteaza aici pentru Premiul Publicului
797 voturi

Cehia - Croația, 2018, 76'
documentar

Regia și scenariul: Jan Gebert
Imaginea: Lukáš Milota
Muzica: Johny Poupe
Montajul: Jana Vlčková
Cu: Peter Švrček
Distribuit de: CAT&Docs

Primul documentar de lungmetraj al regizorului ceh Jan Gebert, care vorbeÈ™te despre o grupare paramilitară slovacă, reuÈ™eÈ™te să înspăimânte pe mai multe planuri. Cineuropa

La prima vedere, Peter trăieÈ™te ca un tânăr european obiÈ™nuit – locuieÈ™te cu părinÈ›ii, are o prietenă frumoasă, s-a înscris la facultate. Însă viaÈ›a lui reală este alta. El e liderul grupării paramilitare Slovenskí branci (RecruÈ›ii slovaci), care recrutează sute de tineri cu aprobarea tacită a autorităților. Obiectivul grupării este simplu: să se pregătească pentru război È™i să creeze o comunitate perfectă bazată pe exerciÈ›iu militar, disciplină È™i frică. Peter visează ca într-o zi să impună viziunea lui întregii societăți – pentru că aÈ™a face un politician iscusit.

Jan Gebert, născut la Praga în 1981, a urmat cursuri de istorie la Universitatea Carol din Praga, este jurnalist È™i regizor. În 2007 a primit Premiul pentru Jurnalism – Story of a Refugee de la Înaltul Comisariat al NaÈ›iunilor Unite pentru RefugiaÈ›i, iar în 2008 Premiul pentru Jurnalism al Comisiei Europene. Documentarul lui de mediumetraj, Stone Games (2012) a primit Premiul Special al Juriului la Jilhava.

Festivaluri:
2018: Berlin IFF, One World Prague, ZagrebDox, Visions du Réel

Website: www.whenthewarcomes.com 
Facebook: www.facebook.com/Azprijdevalka 

 
Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Cu sprijinul:
Parteneri media: