Casă fără acoperiș / Haus Ohne Dach / House Without Roof

Bucureşti - Cinema Muzeul Țăranului (13-05-2018 16.30)
Timişoara - D`arc (27-05-2018 19.30)
Iași - Ateneul din IaÈ™i - Sala Mare (03-06-2018 17.00)
Voteaza aici pentru Premiul Publicului
899 voturi

Germania - Irak - Qatar, 2016, 117'
dramă (AG)

Regia și scenariul: Soleen Yusef
Imaginea: Stephan Burchardt
Muzica: John Gürtler, Jan Miserre, Lars Voguel, Paradox Paradise
Montajul: Hannes Bruun, Yvonne Tetzlaff
Cu: Mina SaÄŸdıç, Sasun Sayan, Murat Seven, Wedad Sabri, Zirek
Distribuit de: Missing Films

Atunci când oamenii vorbesc despre refugiaÈ›i, cel mai important aspect al subiectului este cel politic. De unde au venit aceÈ™ti oameni, de ce au întors spatele propriei patrii È™i cum se pot descurca financiar într-o È›ară stăină? Cinetastic.de

Casă fără acoperiÈ™ spune povestea a trei fraÈ›i care s-au născut în Regiunea Kurdistan-Irak, dar au crescut în Germania. Ei vor să-i îndeplinească ultima dorință mamei lor, aceea de a fi îngropată în satul natal, lângă tatăl lor care a murit în război. Ei trebuie să se confrunte nu doar cu familia, care nu este de acord cu ce vor să facă, ci È™i cu ei înÈ™iÈ™i. În ultimii ani, distanÈ›a dintre ei a crescut, fiecare alegând să-È™i trăiască propria viață. În acelaÈ™i timp, un conflict teribil mocneÈ™te în È›ara lor de origine È™i niciunul dintre ei nu pare să înÈ›eleagă, la început, dimensiunea acestui conflict.

Soleen Yusef s-a născut în 1987, în Duhok, Regiunea Kurdistan-Irak È™i la vârsta de 9 ani a emigrat în Germania. A studiat regie de film la Academia de Film din Baden-Wurttemberg È™i a lucrat ca asistent de producÈ›ie È™i asistent de regie pentru compania Mitosfilm. A debutat la Berlin, în 2012, cu scurtmetrajul Trattoria.

Premii și festivaluri:
2016: Audience Award (Duhok IFF), Best Feature Film (First Steps Awards), Special Grand Prix of the Jury (Montréal World FF), German Cinema New Talent Award for Best Producer (Munich FF)
2017: Best Director (Bratislava IFF), Tromsø IFF, Dubai IFF, Kolkata IFF, Shanghai IFF

Facebook: www.facebook.com/HausOhneDach 

 
Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Cu sprijinul:
Parteneri media: