Minunatul meu Berlin de Vest / Mein wunderbares West-Berlin / My wonderful West-Berlin

Bucureşti - Centrul Ceh (08-05-2018 19.00)
Sibiu - Centrul Cultural Ioan Besoiu (02-06-2018 16.30)
Iași - Ateneul din IaÈ™i - Sala Mare (02-06-2018 18.00)
Voteaza aici pentru Premiul Publicului
823 voturi

Germania, 2017, 97'
documentar, biografie, istoric

Regia și scenariul: Jochen Hick
Imaginea: Alexander Gheorghiu, Jochen Hick
Montajul: Thomas Keller
Cu: Mabel Aschenneller, Wolfgang Cihlarz, Rolf Eden
Distribuit de: Galeria Alaska Productions

Combinând materiale de arhivă atent selecÈ›ionate cu interviuri, documentarul lui Hick celebrează comunitatea LGBT, care s-a luptat nu numai pentru recunoaÈ™tere È™i acceptare, ci È™i pentru dreptul de a fi privită ca o comunitate politică È™i istorică. Point of View Magazine

Filmul descrie viaÈ›a comunității LGBT din Berlinul de Vest din perioada cuprinsă între cel de-Al Doilea Război Mondial È™i căderea zidului Berlinului. PoveÈ™tile È™i experienÈ›ele activiÈ™tilor politici, ale hedoniÈ™tilor, proprietarilor de cluburi, muzicienilor, designerilor vestimentari, a unui DJ È™i a unui make-up artist creează o imagine puternică a scenei gay din acele timpuri. Spectatorii au posibilitatea de a călători în timp printr-un Berlin de Vest necunoscut până acum.

Jochen Hick s-a născut în 1960 în Darmstadt. A studiat film la Bologna È™i la Hamburg. A lucrat ca regizor, jurnalist È™i producător de film È™i TV, concentrându-se în mod special pe subiecte socio-culturale È™i LGBT. În 1994 È™i-a creat propria casă de producÈ›ie, Galeria Alaska Productions, cu care a produs un număr mare de reportaje È™i documentare TV. Filmele lui Hick au fost prezente la peste 300 de festivaluri din întreaga lume, unde au primit È™i numeroase premii.

Festivaluri:
2017: Berlin IFF

Website: www.wunderbares-west-berlin.de 
Facebook: www.facebook.com/mywonderfulwestberlinthefilm 

 
Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Cu sprijinul:
Parteneri media: