Premiul LUX

Filmele finaliste pentru Premiul LUX în anul 2017 au fost:


Sânge de lapon (Suedia)
Western (Germania)
120 BPM – bătăi pe minut (Franța)


Cu sprijinul generos al Biroului de Informare al Parlamentului European în România, vă propunem o secțiune dedicată celor 3 filme finaliste la cea mai recentă ediție a Premiului LUX al Parlamentului European, competiție care pune în lumină filme atașate valorilor Uniunii Europene și care abordează probleme sociale actuale: 120 BPM – bătăi pe minut (r: Robin Campillo), Sânge de lapon (r: Amanda Kernell), Western (r: Valeska Grisebach).

http://www.europarl.ro/

Selecția filmelor pentru Premiul LUX este făcută de un grup de specialiști din lumea filmului (producători, distribuitori, critici de film ș.a.), numiți de Comisia pentru Cultură și Educație din Parlamentul European, iar filmul câștigător este decis de membri ai Parlamentului European. De asemenea, un reprezentant al filmului câștigător al Premiului LUX din anul precedent este invitat în grupul de selecție.

Filmele finaliste sunt subtitrate în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități, și difuzate în fiecare dintre statele membre ale Uniunii Europene, ajungând astfel în peste 40 de orașe și 20 de festivaluri de film din Europa.

 
Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Cu sprijinul:
Parteneri media: