24 de ore Europa – generația următoare / 24H Europe – The Next Generation

Bucureşti - Apollo 111 // Palatul Universul (14-06-2019 19.00)
Voteaza aici pentru Premiul Publicului
158 voturi


Germania / Franța / Belgia / Finlanda / 2019, 24 x 60’
documentar

Regia: Britt Beyer, Vassili Silovic
Ideea: Volker Heise
Imaginea: Maurice Wilkerling
Produs de: Tassilo Aschauer, Pierre-Olivier Bardet Distribuit de: Arte

O zi în Europa. De sâmbătă, la 6 dimineața, până duminică dimineața la 6, ARTE urmărește viața de zi cu zi a 60 de tineri din 26 de țări.

Lucrurile par să nu stea prea bine pentru Europa; valuri de naționalism, marele proiect vizionar al erei postbelice este identificat cu o birocrație lentă și costisitoare, păreri divergente în privința migrației, Brexit... Oare chiar așa să fie?
Teza acestui documentar lung de 24 de ore (feliat în segmente de câte o oră) este că „generația următoare”, formată din tineri sub 30 de ani, este în minoritate. Deși, în general, sensul lumii este dat de tineri, astăzi, populația îmbătrânită a Europei dă tonul. Dar acesta este unul retrograd și anacronic, pentru că, azi, industria cărbunelui este, de fapt, operarea cu date, industria oțelului este Inteligența Artificială iar industria grea este capacitatea de a învăța, a crea și a te reinventa.
24 de ore Europa: generația următoare este o expediție de 24 de ore în viața unor tineri cu mobilitate mentală și emoțională specifică vârstei și epocii; salvează vieți pe mare, fac voluntariat în spitale, explorează spații și identități noi etc.

Segmente regizate de: Nathalie Biancheri, Susanne Binninger, Kim Brand, Daniel Cattier, François Chilowicz, Hanna Doose, Jan Gassmann, Marco Gastine, Uli Gaulke, Uljana Havemann, Per-Josef Idivuoma, Magda Jaroszewicz, Yves Jeuland, Karin Jurschick, Lukás Kokes, Dane Komljen, Kimmo Koskela, Eliza Kubarska, Rémi Lainé, Martin Langner, Marcus Lenz, Madis Ligema, Matthias Luthardt, Pia Marais, Antonio Martino, Helga Rakel Rafnsdottir, Thomas Riedelsheimer, Alexandru Solomon, Guillaume Terver, Mila Turajlic, Alfred Turner, Florian Vallée, Anne van Campenhout, Andreas Voigt, Natalija Yefimkina, Rosa Hannah Ziegler.


Website: www.24h-europe.tv/en/

Proiecție-maraton de 24 de ore, începând cu ora 19:00

 

Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Parteneri media: