Fuga / Fugue

Bucureşti - Cinema Elvire Popesco (20-06-2019 20.30)
Voteaza aici pentru Premiul Publicului
345 voturi


Polonia / Cehia / Suedia, 2018, 100’
dramă

Regia: Agnieszka Smoczyńska
Scenariul: Gabriela Muskała
Imaginea: Jakub Kijowski psc
Muzica: Filip Míšek
Cu: Małgorzata Buczkowska, Zbigniew Waleryś, Halina Rasiakówna, Piotr Skiba
Distribuit de: Alpha Violet


Fuga pune întrebări incomode: Este iubirea maternă necondiționată dacă, odată cu pierderea memoriei, ne pierdem afecțiunea pentru ceilalți? Poate o persoană să-și recapete sentimentele pierdute odată cu memoria? Este capacitatea biologică de fi mamă suficientă pentru a impune unei femei să fie mamă cu orice preț?
Inspirat dintr-un caz real, filmul spune povestea Alicjei, o femeie care suferă de tulburarea disociativă de fugă, o afecțiune psihică rară, constând în pierderea memoriei și schimbarea dramatică a personalității. Alicja nu are nicio amintire și nu știe cum a ajuns în această situație. Mai mult, nu vrea să-și reamintească ce era înainte, nici măcar atunci când este regăsită de familie și obligată să-și reia rolurile de fiică, soție și mamă.

Agnieszka Smoczyńska (1978) și-a făcut studiile la Școala de Film Krzysztof Kieślowski din Katowice. A debutat în 2015 cu lungmetrajul The Lure, considerat cel mai bun debut la Festivalul de Film de la Gdynia și premiat la Sundance pentru „viziunea unică”. În 2017, regizoarea a participat în selecția „Cinema european: Zece femei cineast de urmărit”, program al Festivalului de Film Sydney, iar în 2018 a fost premiată la Sundance cu premiul Global Filmmaking Award.


Festivaluri:
2018: Polish FF (Best Film, Best Cinematography), Sitges IFF (Silver Méliès Award)


Website: www.alphaviolet.com/fugue

Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Parteneri media: