Jocuri de putere / El reino / The Realm

Bucureşti - Cinema PRO (16-06-2019 20.00)
Bucureşti - Cinema Elvire Popesco (23-06-2019 20.30)
Sibiu - Centrul Cultural Ion Besoiu (29-06-2019 20.30)
Voteaza aici pentru Premiul Publicului
352 voturi

Spania / Franța, 2018, 122’
dramă

Regia: Rodrigo Sorogoyen
Scenariul: Rodrigo Sorogoyen, Isabel Peña
Imaginea: Alejandro de Pablo
Muzica: Olivier Arson
Cu: Antonio de la Torre, Mónica López, Josep María Pou, Nacho Fresneda, Ana Wagener, Bárbara Lennie, Luis Zahera, Francisco Reyes, María de Nati, David Lorente
Distribuit de: Transilvania Film


Manuel Gómez Vidal este un politician popular în regiunea sa: are o poziţie socială de invidiat, o familie iubitoare, prieteni mulţi şi carismă. În acelaşi timp, însă, este un politician corupt care s-a înfruptat ani de zile din bani publici. După ce încearcă să muşamalizeze cazul unui asociat, Manuel rămâne expus. Spre surprinderea sa, colegii de partid îl consideră singurul vinovat. Dar nu se predă. Cât de departe va merge un om hotărât să facă orice pentru putere?

Rodrigo Sorogoyen a studiat film la Madrid și și-a început cariera ca scenarist de seriale TV. În 2008, co-regizează împreună cu Peris Romano 8 citas, primul lui lungmetraj. Cu următorul film, Stockholm (2013), finanțat prin crowdfunding, câștigă trei premii la Malaga Festival, Cel mai bun film la Premiile Feroz și un premiu Goya pentru debut actoricesc. Urmează May God Save Us (2016), care primește Premiul Juriului pentru cel mai bun scenariu la San Sebastian și un premiu Goya pentru cel mai bun actor, și scurtmetrajul Mother (2017).


Premii și festivaluri:
2018: San Sebastián IFF, Toronto IFF, Transilvania IFF, Luxembourg City FF (Critics Award), Goya Awards (Best Lead Actor, Best Supporting Actor, Best Director, Best Original Screenplay, Best Original Score, Best Editing, Best Sound).

Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Parteneri media: