Legenda Ritei / Die Stille nach dem Schuß / The Legend of Rita

Bucureşti - Cinema Muzeul Țăranului (20-06-2019 18.30)
Bucureşti - Cinemateca Eforie (18-06-2019 16.00)
Voteaza aici pentru Premiul Publicului
409 voturi


Germania, 2000, 103’
dramă, romantic

Regia: Volker Schlöndorff
Scenariul: Wolfgang Kohlhaase, Volker Schlöndorff
Imaginea: Andreas Höfer
Sunetul: Manfred Arbter, Detlev Fichtner
Cu: Bibiana Beglau, Richard Kropf, Martin Wuttke, Alexander Beyer
Distribuit de: Global Screen GmbH

Volker Schlondorff conduce o operațiune de explorare a Germaniei de Vest a anilor 1970 și a terorismului politic din acea perioadă. Rotten Tomatoes

Rita Vogt este o teroristă radicală din Germania de Vest care, în urma unei operațiuni nereușite, abandonează revoluția și se stabilește în Germania de Est cu o nouă identitate oferită de serviciul secret est-german. Ea trăiește cu teama constantă că acoperirea ei va fi compromisă, ceea ce se întâmplă în mod inevitabil după căderea zidului Berlinului și reunificarea Germaniei.

Volker Schlöndorff s-a născut în 1939 la Wiesbaden, dar și-a petrecut prima tinerețe la Paris, unde a absolvit Hautes Études Cinématographiques și unde a lucrat ca asistent pentru Louis Malle, Alain Resnais și Jean-Pierre Melville. În 1964 debutează în lungmetraj cu Young Törless, care este și primul succes internațional al noului cinematograf german. Urmează A Degree of Murder (1967), Michael Kohlhaas – The Rebel (1969) și Sudden Wealth of the Poor People of Kombach (1971). A lucrat ca regizor de teatru și operă, a coregizat mai multe filme cu Margarethe von Trotta și a realizat mai multe adaptări cinematografice după opere literare. Adaptarea din 1979 după romanul omonim al lui Günter Grass – Toba de tinichea îi aduce premiul Palm D’Or la Cannes și un Oscar pentru cel mai bun film străin. Volker Schlöndorff este, fără îndoială, unul dintre cei mai realizați și recunoscuți regizori germani.


Premii și festivaluri:
2000: Berlin IFF (Best Actress, Blue Angel Award), Manaki Brothers IFF (Golden Camera 300), Toronto IFF, European Film Awards (nominee: European Screenwriter, European Actress), German Film Awards (nominee: Best Performance by an Actress in a Supporting Role), San Francisco IFF, Seattle IFF, Sydney IFF, Riga IFF, Montreal IFF.

Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Parteneri media: