Documentare din Republica Moldova // MolDOX Lab 

Bucureşti - Centrul Ceh (19-06-2019 19.00)
Voteaza aici pentru Premiul Publicului
336 voturi

Fabrici
2018, 10’, documentar, scurtmetraj
Film de: Mihai Nichiforeac, Maria Tricolici, Maria Ginga, Miron Mihai

Fostele fabrici de conserve din orașul Cahul au hrănit multe republici sovietice. După dizolvarea URSS-ului, din ele au ramas numai munți de beton și praf.


Morga
2018, 10’, documentar, scurtmetraj
Film de: Nina Bulat, Nadejda Gheorghiu, Daria Rusu

Starea deplorabilă a secției morfologice din Cahul e un subiect fierbinte atât pentru locuitorii orașului, cât și pentru agajații secției, constrânși să lucreze în condiții rudimentare.

Cele două scurtmetraje au fost realizate în 2018 în cadrul Exploration Workshop, MOLDOX IDFF for Social Change, sub îndrumarea regizoarei Nora Agapi și a artistei vizuale Ioana Țurcan.

 

Pași pe graniță
2019, 75’, documentar
Regia: Alecu Deleu
Imaginea: John Donica 
Sunetul: Marin Turea
Produs de: Deleu – Delev Film

„Am sentimentul că în fața noastră stau încă nejustificat de multe frontiere, hotare, bariere, granițe… Și, ca să te eliberezi, trebuie să le treci!” Alecu Deleu


Filmul este un teritoriu delimitat de memoria autorului și de relația sa cu zonele familiare de frontieră. Treptat, însă, narațiunea se convertește într-o călătorie în istorie și spre ceilalți, coagulând în juru-i descoperirea altor experiențe omenești frontaliere.

Alecu Deleu (n. 1959) are studii de istorie și științe sociale, este regizor, scenarist și producător. Realizează numeroase filme documentare și scurtmetraje de ficțiune, filme tv etc. În 1996 înființează compania de producție Deleu-Delev.


Festivaluri:
2019: Festival Internaţional de Film Documentar Cronograf

Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Parteneri media: