Nopți magice / Notti magiche / Magical Nights

Bucureşti - Cinema PRO (15-06-2019 20.30)
Voteaza aici pentru Premiul Publicului
323 voturi

Italia, 2018, 125’
comedie

Regia: Paolo Virzì
Scenariul: Paolo Virzì, Francesco Piccolo, Francesca Archibugi
Imaginea: Vladan Radovic
Muzica: Carlo Virzì
Cu: Ornella Muti, Mauro Lamantia, Giovanni Toscano, Irene Vetere
Distribuit de: Independența Film


O adevărată capodoperă, Nopți magice te va face să plângi într-un moment și să stai cu inima în gât în următorul. Miami Film Festival

Nopți magice / Notti Magiche, intitulat astfel după imnul oficial al Campionatului Mondial de Fotbal, interpretat de Gianna Nannini și Edoardo Bennato, este o splendidă comedie polițistă, condimentată cu referințe cinefile.

Italia, 1990, noaptea semifinalei Campionatului Mondial de Fotbal din Italia. Un renumit producător de film este găsit mort în râul Tibru, iar principalii suspecţi sunt trei tineri scenarişti în devenire. De-a lungul unei nopţi petrecute la secţia de poliţie, aceştia îşi descriu tumultuoasa, ironica şi emoţionanta viaţă pe străzile Romei, în timpul ultimelor zvâcniri ale celei mai glorioase epoci a cinema-ului italian.

 

Paolo Virzì este regizor, scenarist și producător de film. Și-a făcut debutul regizoral în 1994 cu La bella vita, prezentat în premieră la Veneția, distins cu un premiu David di Donatello şi un Nastro D'Argento pentru Cel mai bun film de debut.
Din filmografia sa mai fac parte Ferie d'agosto (1995), Ovosodo (1997, Marele Premiu al Juriului la Veneţia), Baci e Abbracci (1999), Caterina in the Big City (2003), N (Io e Napoleone) (2006, cu Daniel Auteuil şi Monica Bellucci), Human Capital (2014) și Nebune de fericire (2016, prezent la Cannes în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs, distins cu un Golden Globe pentru scenariu).

Festivaluri:
2018 Valladolid IFF; 2019: Miami FF, Transilvania IFF

Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Parteneri media: