Parking

Bucureşti - Cinema PRO (14-06-2019 20.30)
Bucureşti - Cinema Elvire Popesco (18-06-2019 18.30)
Bucureşti - Cinema Elvire Popesco (22-06-2019 16.30 )
Chișinău - Cinema Odeon (21-06-2019 19.00)
Voteaza aici pentru Premiul Publicului
420 voturi

România, 2019, 110’
dramă romantică

Regia: Tudor Giurgiu
Scenariul: Tudor Giurgiu, Marin-Mălaicu Hondrari
Imaginea: Marius Panduru
Sunetul: Julio de la Rosa
Cu: Mihai Smarandache, Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo, Carmen Florescu, Eric Frances, Cristi Iacob, Emilian Oprea
Distribuit de: Transilvania Film

Întâlnirea cu Marin Mălaicu Hondrari mi-a dat ocazia să înțeleg mai bine ce se întâmplă cu un emigrant aflat la mii de kilometri depărtare de casă. De la dorința de a nu deranja, de a trece neobservat, până la frica de a te îmbolnăvi și a nu mai putea lucra, teama de eșec sau insucces. Am adoptat deopotrivă cu drag și sfială personajele lui și mă bucur că, în fine, aventura acestui poet bistrițean idealist și visător vede lumina ecranului. Tudor Giurgiu

Filmul spune povestea lui Adrian, un poet care emigrează ilegal în Spania anului 2002, visând la o viață mai bună. Ajuns în Córdoba, se angajează paznic de noapte într-un parc auto și își petrece zilele ascunzându-se de autorități. Viața lui Adrian se schimbă pentru totdeauna când o întâlnește pe Maria, chitaristă într-o trupă de jazz. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare și plină de provocări.

Filmul este inspirat de bestseller-ul scriitorului Marin-Mălaicu Hondrari, Apropierea, și este prima producție românească filmată aproape integral într-o țară străină (Spania).

Tudor Giurgiu s-a născut în 1972, în Cluj-Napoca. A absolvit în 1995 Facultatea de Teatru și Film a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“, secția Regie Film, și a lucrat ca asistent de regie al unor cineaști precum Lucian Pintilie și Radu Mihăileanu. A produs și regizat numeroase reclame și videoclipuri. Lungmetrajul său de debut, Legături bolnăvicioase, a fost selectat în secţiunea Panorama la Berlinale 2006 şi premiat la numeroase festivaluri internaţionale. Cel de-al doilea lungmetraj, Despre oameni și melci, s-a bucurat de succes atât la nivel național (filmul românesc cu cel mai mare număr de spectatori în 2012) cât și internațional. Scurtmetrajul Superman, Spiderman or Batman a adunat un număr important de trofee, printre care și Premiul Academiei Europene de Film pentru cel mai bun scurtmetraj. În 2005 a realizat De ce eu?, film inspirat dintr-un caz real, sinuciderea tânărului procuror Cristian Panait. Filmul a avut premiera în cadrul secţiunii Panorama, la Berlinale 2015.

În perioada 2005-2007, a fost Directorul General al Televiziunii Române. Este membru al Academiei Europene de Film, Eisenhower Fellow în 2014, fondator şi președinte al Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) și al Festivalului de Film Horror & Fantastic Lună Plină. Fondator al casei de producţie Libra Film, al casei de distribuţie Transilvania Film, co-fondator al complexului cinematografic Cityplex şi inițiator al Galei Premiilor Gopo.

Festivaluri:
2019: Transilvania IFF


Facebook: www.facebook.com/Parking.Filmul

Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Parteneri media: