Parking

Bucureşti - Cinema PRO (14-06-2019 20.30)
Bucureşti - Cinema Elvire Popesco (18-06-2019 18.30)
Bucureşti - Cinema Elvire Popesco (22-06-2019 16.30 )
Chișinău - Cinema Odeon (21-06-2019 19.00)
votare efectuata!
Voteaza aici pentru Premiul Publicului
2265 voturi

România, 2019, 110’
dramă romantică

Regia: Tudor Giurgiu
Scenariul: Tudor Giurgiu, Marin-Mălaicu Hondrari
Imaginea: Marius Panduru
Sunetul: Julio de la Rosa
Cu: Mihai Smarandache, Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo, Carmen Florescu, Eric Frances, Cristi Iacob, Emilian Oprea
Distribuit de: Transilvania Film

Întâlnirea cu Marin Mălaicu Hondrari mi-a dat ocazia să înÈ›eleg mai bine ce se întâmplă cu un emigrant aflat la mii de kilometri depărtare de casă. De la dorinÈ›a de a nu deranja, de a trece neobservat, până la frica de a te îmbolnăvi È™i a nu mai putea lucra, teama de eÈ™ec sau insucces. Am adoptat deopotrivă cu drag È™i sfială personajele lui È™i mă bucur că, în fine, aventura acestui poet bistriÈ›ean idealist È™i visător vede lumina ecranului. Tudor Giurgiu

Filmul spune povestea lui Adrian, un poet care emigrează ilegal în Spania anului 2002, visând la o viață mai bună. Ajuns în Córdoba, se angajează paznic de noapte într-un parc auto È™i îÈ™i petrece zilele ascunzându-se de autorități. ViaÈ›a lui Adrian se schimbă pentru totdeauna când o întâlneÈ™te pe Maria, chitaristă într-o trupă de jazz. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare È™i plină de provocări.

Filmul este inspirat de bestseller-ul scriitorului Marin-Mălaicu Hondrari, Apropierea, È™i este prima producÈ›ie românească filmată aproape integral într-o È›ară străină (Spania).

Tudor Giurgiu s-a născut în 1972, în Cluj-Napoca. A absolvit în 1995 Facultatea de Teatru È™i Film a Universității de Artă Teatrală È™i Cinematografică „I.L. Caragiale“, secÈ›ia Regie Film, È™i a lucrat ca asistent de regie al unor cineaÈ™ti precum Lucian Pintilie È™i Radu Mihăileanu. A produs È™i regizat numeroase reclame È™i videoclipuri. Lungmetrajul său de debut, Legături bolnăvicioase, a fost selectat în secÅ£iunea Panorama la Berlinale 2006 ÅŸi premiat la numeroase festivaluri internaÅ£ionale. Cel de-al doilea lungmetraj, Despre oameni È™i melci, s-a bucurat de succes atât la nivel naÈ›ional (filmul românesc cu cel mai mare număr de spectatori în 2012) cât È™i internaÈ›ional. Scurtmetrajul Superman, Spiderman or Batman a adunat un număr important de trofee, printre care È™i Premiul Academiei Europene de Film pentru cel mai bun scurtmetraj. În 2005 a realizat De ce eu?, film inspirat dintr-un caz real, sinuciderea tânărului procuror Cristian Panait. Filmul a avut premiera în cadrul secÅ£iunii Panorama, la Berlinale 2015.

În perioada 2005-2007, a fost Directorul General al Televiziunii Române. Este membru al Academiei Europene de Film, Eisenhower Fellow în 2014, fondator ÅŸi preÈ™edinte al Festivalului InternaÈ›ional de Film Transilvania (TIFF) È™i al Festivalului de Film Horror & Fantastic Lună Plină. Fondator al casei de producÅ£ie Libra Film, al casei de distribuÅ£ie Transilvania Film, co-fondator al complexului cinematografic Cityplex ÅŸi iniÈ›iator al Galei Premiilor Gopo.

Festivaluri:
2019: Transilvania IFF


Facebook: www.facebook.com/Parking.Filmul

Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Parteneri media: