Vara s-a sfârÈ™it / Summer’s Over

Bucureşti - Cinema Muzeul Țăranului - Studioul `Horia Bernea` (10-05-2017 20.30)

România, 2015, 105'
dramă

Regia: Radu Potcoavă
Scenariul: Cristina Bilea
Imaginea: Oleg Mutu
Montajul: Cătălin Cristuțiu
Muzica: Cristian Călin
Cu: Ofelia Popii, Nicholas Bohor, Dan Hurduc
Distribuit de: Icon Productions

Cel de-al treilea lungmetraj semnat de Radu Potcoavă este primul film românesc din ultimii 25 de ani în care personajele principale sunt interpretate de copii. Forbes

În timpul vacanÈ›ei de vară, într-un mic oraÈ™ de la malul Dunării, Mircea îl ajută pe Alex să îÈ™i însceneze răpirea pentru a-È™i putea È™antaja tatăl absent, însă nu conÈ™tientizează gravitatea consecinÈ›elor unui astfel de joc.

Radu Cristian Potcoavă, născut în 1978 în BucureÈ™ti, a absolvit Facultatea de Regie de Film la Universitatea Hyperion din BucureÈ™ti, după care a studiat Dramaturgie Film la Binger FilmLab în Amsterdam. A urmat cursuri de specializare la Hamburg, Rotterdam, Berlin, Helsinki. A participat la programul Noilor Scurtmetraje RomâneÈ™ti de la Cannes. A debutat, ca scenarist È™i regizor, cu scurtmetrajul AceeaÈ™i gară pentru doi (2001). În 2006 a semnat regia primului său lungmetraj, Happy End. Filmografia sa mai include: Mă cheamă Costin (2015, Premiul Special al Juriului la Transilvania IFF 2016), Mesagerul (2015), Cuscrii (2014), Tatăl meu e cel mai tare (2012, MenÈ›iune Specială a Juriului la Sarajevo IFF 2012), DănuÈ› pleacă pe vapor (2008).

Festivaluri:
2016: Montréal IFF

Facebook: www.facebook.com/varasasfarsit

 
Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Cu sprijinul:
Parteneri media: