Dezbatere - Trafic de persoane și alegeri de viață

5 mai, Talent Garden (str. I. Brezoianu 23-25), ora 11:30

Pornind de la filmele Fixeur (r. Adrian Sitaru, România / Franța, 2016) și Marija (r. Michael Koch, Germania / Elveția, 2016), la Agora vom explora modul în care actul artistic ne ajută să ne traducem tematica filmelor, la nivel personal și social.

Moderator: Mădălina Mocan

 

Dezbatere - Migrație, acceptarea prin empatie

8 mai, Institutul Cultural Romån, ora 16:00

Pornind de la filmul de deschidere al FFE, Cealaltă parte a speranței (2017), echipa Super! Festivalul de filme făcute de adolescenți va organiza o dezbatere cu audiență formată atåt din adolescenți, cåt și din adulți, pe o temă sensibilă de actualitate.

Moderator: Petru Roșu

 http://superfestival.ro/ro/

Dezbatere - Pregătind poziția României în reforma politicii europene de audio-vizual

8 mai, Talent Garden (str. I. Brezoianu 23-25), ora 11:00

Politica europeană în domeniul audio-vizualului este pe cale de a se schimba fundamental, pentru a oferi un mediu mai echitabil pentru toți (producători, distribuitori, utilizatori), pentru a promova filmul european și a schimba paradigma în domeniul consumului de conținut on-line.

Romånia va deține Președinția Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru din 2019, moment în care reforma politicii audiovizualului va ajunge în faza finală. Pentru a pregăti poziția Romåniei în perspectiva gestionării procesului de reformă, este esențial să existe un dialog informat între diferitele instituții romånești și internaționale care contribuie la domeniul audio-vizualului sau a căror activitate este afectată de acesta.

Această dezbatere oferă cadrul în care se pot cristaliza opinii, se pot constitui alianțe și parteneriate de lucru și se pot stabili direcții de acțiune. La dezbatere va participa Samuel Young, Secretarul general al EFADs - Asociația Agențiilor Naționale de Film din Europa.

 

Dezbatere #ReconstruimEuropa de la Sarajevo

11 mai, Aula SNSPA, ora 18:45

După vizionarea filmului Asediul (Rémy Ourdan, Patrick Chauvel, Franța / Bosnia și Herțegovina, 2016), proiectat la SNSPA la ora 17:30, publicul este provocat să dezbată ce anume ne mai spune atrocitatea petrecută în Sarajevo în anii '90, în zilele noastre, cånd Balcanii sunt iarăși divizați, sărăciți și „bombardați” de cerințele integrării europene, în timp ce în Aleppo se repetă povestea unui oraș pus la pămånt și a unei tragedii umanitare în desfășurare. Eveniment completat cu un concert de Sevdah, muzică tradițională bosniacă - interpretare live de Aida Šošic.

Moderator: Miruna Vlada (membră PEN Club România).

ParticipanțiIoana Avădani, directoare Centrul de Jurnalism Independent; Caius Dobrescu, scriitor, vicepreședinte PEN Club România; Călin Neacșu, jurnalist, fost Director Agence France Press Balcani; Dan Perjovschi, grafician; Aida Šošić, cîntăreață din Bosnia Herțegovina, Alex Trăilă, director artistic FFE.

 http://www.dri.snspa.ro/http://www.penromania.ro/

 
Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Cu sprijinul:
Parteneri media: