Coreea de Nord: oamenii lui Kim / Corée du Nord: les hommes des Kim / All the Dictator's Men

Bucureşti - Institutul Cervantes (19-06-2019 19.00)
Bucureşti - Cinemateca Eforie (23-06-2019 14.00)
Voteaza aici pentru Premiul Publicului
295 voturi

Franța, 2018, 63’
documentar

Realizator: Marjolaine Grappe
Imaginea: Christophe Barreyre, Mathieu Cellard
Montajul: Damien Pasinetti
Produs de: Thierry Marro, Stéphane Rybojad Distribuit de: Arte

Fructul a cinci ani de investigații – un documentar impresionant despre mașinăria care finanțează programul nuclear nord-coreean. Albert Londres Prix


Donald Trump este pe cale să devină primul președinte american care se întâlnește cu un lider nord-coreean, Kim Jong-un, în încercarea de a evita un război. Cum a fost posibil ca această țară, dintre cele mai sărace de pe planetă, ostracizată de comunitatea internațională, să se echipeze cu un astfel de arsenal? Doar cei care au făcut parte din sistem cunosc secretele din spatele finanțării armelor nucleare, și au fost necesari ani buni de investigații pentru a le da de urmă. Documentarul adună mărturiile oamenilor din interiorul sistemului, de la diplomați și bancheri la simpli muncitori, trimiși de regim peste tot în lume, să producă bani, cu orice preț, pentru a asigura supraviețuirea regimului.


Marjolaine Grappe a studiat jurnalism de televiziune în Franța și S.U.A. Și-a început cariera de producător acoperind, pentru televiziunea franceză, alegerile prezidențiale din 2008 ale lui Barack Obama. Corespondent străin în Asia, cu sediul în India și China, pentru principale rețelele din Franța, a început să realizeze documentare, printre care Guantanamo Limbo (2013). Pe perioada șederii în China a realizat In the Mood for Life (2016), Lost Souls (2015) și To be born yet not to be (2014), o trilogie documentară despre situația copiilor chinezi interziși, care s-au născut în pofida politicii guvernului chinez a copilului unic, care prevedea limitarea la un singur copil per familie.

Premii și festivaluri:
2018: Premiul Albert Londres, cea mai înaltă distincție acordată jurnaliștilor, în Franța.
Nominalizare la Premiul Europa, secțiunea TV Current Affairs.
2019: premiul Arnaud Hamelin SACD-FIGRA

Facebook: www.facebook.com/marjolaine.grappe

Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Parteneri media: