Jurnalul familiei -escu / Being Romanian: a Family Journal

Chișinău - Cinema Odeon (22-06-2019 13.30)
Voteaza aici pentru Premiul Publicului
431 voturi


România / 2019 / 95’ documentar

Regia: Șerban Georgescu
Scenariul: Șerban Georgescu
Cu: Ioana Pârvulescu, Mihaela Miroiu, Sorin Ioniță, oana Pârvulescu, Stelian Tănase, Theodor Paleologu Vintilă Mihăilescu și Mara Georgescu
Distribuit de: Kolectiv & Studioul Video Art

Prin poveștile străbunicilor, bunicilor, mătușilor, unchilor, verilor și cumnaților, Jurnalul familiei -escu propune o trecere de la întâmplările mici individuale la marile întâmplări la care am luat parte cu toţii, de la Unire încoace. Fiecare dintre noi – un mic martor al unor evenimente mari, care ne-au marcat în toţi aceşti 100 de ani.

Povestea milioanelor de români care au ajuns să locuiască între aceste graniţe şi să fie nevoiţi să se suporte unii pe alţii: fix aşa cum stau lucrurile într-o mare familie. Iată o călătorie în spaţiu şi timp, în care familia e puntea de legătură între toate momentele care ne-au ţinut uniţi, dar ne-au şi dezbinat în tot acest timp.

Șerban Georgescu este regizor, producător, scenarist, monteur. Perioada studenției în care lucrează ca editor de imagine pentru o televiziune de cartier este marcată de întâlnirea cu Ovidiu Bose Paștina, împreună cu care realizează diverse montaje. În 1998, înființează propria companie de producție – Kolectiv Film. A realizat emisiuni de televizune, filmul expediției integral românești pe Everest în 2003, Călător pe Viaţă, seria TV de aventură și cultură difuzată de TVR în perioada 2009–2012, filmul documentar Varză, Cartofi și alți demoni (2016), câștigător al Premiului pentru film documentarr la Gala UCIN în 1916 și al Marelui premiu la Docuart Fest în 2017.

Festivaluri:
2019: Transilvania International Film Festival

Facebook: facebook.com/JurnalulFamilieiEscu

Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Parteneri media: