Jurnalul familiei -escu / Being Romanian: a Family Journal

Chișinău - Cinema Odeon (22-06-2019 13.30)
votare efectuata!
Voteaza aici pentru Premiul Publicului
2173 voturi


România / 2019 / 95’ documentar

Regia: Șerban Georgescu
Scenariul: Șerban Georgescu
Cu: Ioana Pârvulescu, Mihaela Miroiu, Sorin Ioniță, oana Pârvulescu, Stelian Tănase, Theodor Paleologu Vintilă Mihăilescu È™i Mara Georgescu
Distribuit de: Kolectiv & Studioul Video Art

Prin poveÈ™tile străbunicilor, bunicilor, mătuÈ™ilor, unchilor, verilor È™i cumnaÈ›ilor, Jurnalul familiei -escu propune o trecere de la întâmplările mici individuale la marile întâmplări la care am luat parte cu toÅ£ii, de la Unire încoace. Fiecare dintre noi – un mic martor al unor evenimente mari, care ne-au marcat în toÅ£i aceÅŸti 100 de ani.

Povestea milioanelor de români care au ajuns să locuiască între aceste graniÅ£e ÅŸi să fie nevoiÅ£i să se suporte unii pe alÅ£ii: fix aÅŸa cum stau lucrurile într-o mare familie. Iată o călătorie în spaÅ£iu ÅŸi timp, în care familia e puntea de legătură între toate momentele care ne-au Å£inut uniÅ£i, dar ne-au ÅŸi dezbinat în tot acest timp.

Șerban Georgescu este regizor, producător, scenarist, monteur. Perioada studenÈ›iei în care lucrează ca editor de imagine pentru o televiziune de cartier este marcată de întâlnirea cu Ovidiu Bose PaÈ™tina, împreună cu care realizează diverse montaje. În 1998, înfiinÈ›ează propria companie de producÈ›ie – Kolectiv Film. A realizat emisiuni de televizune, filmul expediÈ›iei integral româneÈ™ti pe Everest în 2003, Călător pe Viaţă, seria TV de aventură È™i cultură difuzată de TVR în perioada 2009–2012, filmul documentar Varză, Cartofi È™i alÈ›i demoni (2016), câÈ™tigător al Premiului pentru film documentarr la Gala UCIN în 1916 È™i al Marelui premiu la Docuart Fest în 2017.

Festivaluri:
2019: Transilvania International Film Festival

Facebook: facebook.com/JurnalulFamilieiEscu

Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Parteneri media: