Personaspectacol de teatru

(după un film de Ingmar Bergman) – regia: Peter Kerek

Bucureşti - Teatrul Unteatru (12-06-2019 19.00)
Chișinău - Teatrul Satiricus (22-06-2019 20.00)
votare efectuata!
Voteaza aici pentru Premiul Publicului
1316 voturi

Scenografia: Iuliana Vîlsan
Sound design: Aurelian Stoleriu
Editor: Ioachim Stroe
Distribuția: Alina Berzunțeanu, Emilia Bebu
Durata: 75

TÄ‚CEREA
ViaÈ›a noastră contemporană este asediată de o viteză halucinantă, de un zgomot asurzitor È™i de o cantitate inepuizabilă de informaÈ›ii cărora cu greu le facem față. Persona spune povestea actriÈ›ei, care ajunge să fie atât de copleÈ™ită de multitudinea de roluri pe care viaÈ›a i le cere, încât îÈ™i asumă ieÈ™irea din vârtejul vieÈ›ii È™i se refugiază într-un spital, intrând în tăcere. Acolo e îngrijită de o asistentă, care, treptat, preia rolul actriÈ›ei È™i îl joacă până la capăt, până când tăcerea actriÈ›ei se rupe, aducând vindecarea.

Tăcerea È™i masca sunt subiectele principale ale spectacolului. Măștile pe care le purtăm în viaÈ›a de zi cu zi sunt ucise prin tăcere. Tăcerea e frâna supremă, ultima È™ansă de a ieÈ™i din mimare, din automatism, din prefăcătorie, din prea mult. Tăcerea e bula de aer, ce ne lasă să respirăm, întrebându-ne: Cine suntem È™i cine ne-am dori să fim cu adevărat?

TEATRU FILM
Spectacolul îÈ™i propune să unească, într-un mod inedit, cele două arte prin care a creat È™i s-a exprimat Ingmar Bergman: teatrul È™i filmul, folosind atât mijloace specifice limbajului teatral cât È™i mijloace de expresie specifice filmului.

Spectatorul va avea posibilitatea să vadă cât de diferit se spune o poveste pe film în comparaÈ›ie cu teatrul. Va putea constata că, împotriva tuturor diferenÈ›elor, ele se completează È™i sunt capabile să nască o formă de expresie hibridă, ce reuÈ™eÈ™te să surprindă complexitatea vieÈ›ii în care trăim.

 


Cu sprijinul: Ambasada Suediei din București

                          

 

Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Parteneri media: