Personaspectacol de teatru

(după un film de Ingmar Bergman) – regia: Peter Kerek

Bucureşti - Teatrul Unteatru (12-06-2019 19.00)
Chișinău - Teatrul Satiricus (22-06-2019 20.00)
nu sunt admise mai multe voturi de la acelasi IP pe zi!
Voteaza aici pentru Premiul Publicului
324 voturi

Scenografia: Iuliana Vîlsan
Sound design: Aurelian Stoleriu
Editor: Ioachim Stroe
Distribuția: Alina Berzunțeanu, Emilia Bebu
Durata: 75

TĂCEREA
Viața noastră contemporană este asediată de o viteză halucinantă, de un zgomot asurzitor și de o cantitate inepuizabilă de informații cărora cu greu le facem față. Persona spune povestea actriței, care ajunge să fie atât de copleșită de multitudinea de roluri pe care viața i le cere, încât își asumă ieșirea din vârtejul vieții și se refugiază într-un spital, intrând în tăcere. Acolo e îngrijită de o asistentă, care, treptat, preia rolul actriței și îl joacă până la capăt, până când tăcerea actriței se rupe, aducând vindecarea.

Tăcerea și masca sunt subiectele principale ale spectacolului. Măștile pe care le purtăm în viața de zi cu zi sunt ucise prin tăcere. Tăcerea e frâna supremă, ultima șansă de a ieși din mimare, din automatism, din prefăcătorie, din prea mult. Tăcerea e bula de aer, ce ne lasă să respirăm, întrebându-ne: Cine suntem și cine ne-am dori să fim cu adevărat?

TEATRU FILM
Spectacolul își propune să unească, într-un mod inedit, cele două arte prin care a creat și s-a exprimat Ingmar Bergman: teatrul și filmul, folosind atât mijloace specifice limbajului teatral cât și mijloace de expresie specifice filmului.

Spectatorul va avea posibilitatea să vadă cât de diferit se spune o poveste pe film în comparație cu teatrul. Va putea constata că, împotriva tuturor diferențelor, ele se completează și sunt capabile să nască o formă de expresie hibridă, ce reușește să surprindă complexitatea vieții în care trăim.

 


Cu sprijinul: Ambasada Suediei din București

                          

 

Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Parteneri media: