24.FFE se vede de acasă

 
 
În acest context ieÈ™it din comun, cea de-a 24-a ediÈ›ie a FFE se mută din sălile de cinema în spaÈ›iul online È™i oferă acces gratuit de pe 8 până pe 21 iunie pe două platforme: în perioada 8-16 iunie pe platforma FFE.ro, iar între 17-21 iunie pe platforma TIFF Unlimited.

24.FFE vine cu o selecÈ›ie de scurtmetraje europene (EUShorts) curatoriată de Andrei Tănăsescu, directorul artistic al acestei ediÈ›ii, cu o vastă colecÈ›ie de filme realizate de regizori români în izolarea cauzată de pandemie (Cinem@casa), dar È™i cu dialoguri live cu realizatorii filmelor, moderate de critici de film.

Cinem@casa – FFE continuă tradiÈ›ia de a invita regizorii români să preia rolul simbolic de ambasadori ai cinematografiei europene, iar anul acesta am invitat mai mulÈ›i regizori români să realizeze filme în contextul autoizolării impuse de criza sanitară. 21 regizori au acceptat să participe È™i să împărtășească publicului viziunea lor ca răspuns la criză: Alexandru Solomon, Alina Manolache, Andra Tarara & David Schwartz, Andrei Inizian, Bogdan MureÈ™anu, Bogdan Theodor Olteanu, Laura Pop, Marius Olteanu, Matei Branea, Matei Monoranu, Mona Nicoară & Edin Vélez, Paul Negoescu & Ana Drăghici, Radu Jude, Ruxandra GhiÈ›escu, Sofia Neleaga, Teona GalgoÈ›iu, Vlad Petri È™i Vlad Popa. 
Începând cu 8 iunie, aceste filme vor fi prezentate câte unul pe zi, pe platforma FFE.ro, iar în perioada 17-21 vor putea fi văzute È™i pe platforma TIFF Unlimited. 

EUShorts – aduce în atenÈ›ia publicului o selecÈ›ie de scurtmetraje europene, o veritabilă panoramă a multiculturalitățiiÈ™i creativității cinematografice europene, a problemelor, preocupările È™i aspiraÈ›iilor Europei de ieri È™i de azi.
Scurtmetrajele europene vor putea fi vizionate pe platforma TIFF Unlimited în perioada 17-21 iunie.

 

***

Cinefilii vor putea vota filmul preferat, iar filmului care va aduna cele mai multe voturi i se va acorda, la sfârÈ™itul Festivalului - Premiul Publicului, un premiu onorific, de popularitate. 

*** 

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul financiar al ReprezentanÈ›ei Comisiei Europene în România, sub egida EUNIC România, în parteneriat cu ambasadele, centrele È™i institutele culturale europene È™i TIFF Unlimited.

***

Festivalul Filmului European este un proiect demarat în 1996, la iniÈ›iativa DelegaÈ›iei Comisiei Europene în România. După 2007, anul aderării României la Uniunea Europeană, Festivalul a fost preluat de Institutul Cultural Român, care continuă să îl organizeze în fiecare an.

Organizatori:
Parteneri: