Idila / Killbillies

Bucureşti - Cinema Muzeul Țăranului - Studioul `Horia Bernea` (10-05-2017 18.30)

Slovenia, 2015, 83'
acțiune, horror, thriller

Regia, scenariul şi montajul: Tomaž Gorkič
Imaginea: Nejc Saje
Muzica: Davor Herceg
Cu: Nina Ivanisin, Lotos Sparovec, Nika Rozman
Distribuit de: Karantanija Cinemas

Dacă ți-aș zice că Idila este cel mai bun horror sloven, aș spune prea puțin. „Idila” este cel mai radical film sloven apărut după emanciparea țării. Mladina.si

Idila portretizează o înfiorătoare confruntare dintre rural și urban. Sub structura de bază a poveștii, sunt subtil poziționate teme problematice cu care se confruntă atât Slovenia, cât și întreaga societate a zilelor noastre. Este o reflecție întunecată asupra lumii în care trăim. Idila Film

După o noapte de distracție, Zina, un fotomodel amator, se îndreaptă către o ședință foto în mijlocul naturii, însoțită de ambițioasa Mia, apatica Dragica și de fotograful snob, Blitcz. În mijlocul pajiștii idilice aleasă ca decor pentru ședința foto aceștia sunt atacați de presupușii proprietari ai locului, Francl și Vintlr, și astfel o simplă ședință foto se transformă într-o adevărată luptă pentru supraviețuire.

Tomaž Gorkič s-a născut pe 17 ianuarie 1974, în Ljubljana, Slovenia. Idila este primul său film de lungmetraj și, totodată, filmul de pionerat al genului horror din cinematografia slovenă. A mai regizat filme de scurtmetraj, printre care Veriga mesa (2010), Med mano, tabo in Bogom (2012), producții premiate la diverse festivaluri locale și străine.

Premii și festivaluri:
2016: Horrorant FF “Fright Nights” (Best Special Effects), Fright Night Theatre FF (Best Cinematography), Fright Nights FF (Best Feature Film, Best Actress, Best Actor, Best Mutilation Scene), 19th Weekend of Fear (Best Feature Film), Nevermore FF (Best International Feature)
2015: Horrible Imaginings FF (Best Feature Film, Best SFX in a Feature Film, Best Cinematography in a Feature Film, 2nd Place Award Winner Best Director of a Feature Film, 3rd Place Award Winner Best Original Feature Film Screenplay, 2nd Place Award Winner Best Actor in a Feature Film, 2nd Place Award Winner Best Score in a Feature Film)

Website: www.idilafilm.com
Facebook: www.facebook.com/idilafilm

 
Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Cu sprijinul:
Parteneri media: