Le chat du rabbin / Pisica rabinului / The Rabbi’s Cat

Bucureşti - Centrul Ceh (08-05-2017 20.30)

Franța, 2011, 100'
animație, comedie, fantezie

Regia: Antoine Delesvaux, Joann Sfar
Scenariul: Sandrina Jardel, Joann Sfar
Imaginea: Jerome Brezillon
Montajul: Maryline Monthieux
Muzica: Olivier Daviaud
Cu: Mathieu Amalric, Francois Damiens, Hafsia Herzi
Distribuit de: Monopole-Pathé

O plimbare vie È™i sălbatică, o retrezire a spiritului de rudenie între tradiÈ›iile culturilor evreieÈ™ti È™i arabe. Los Angeles Times

Suntem în Algeria anilor 1920, în compania unui rabin È™i a motanului său - o felină filozof, cu o limbă foarte ascuÈ›ită, care se îndrăgosteÈ™te de tânăra fiică a rabinului. Pisica învață să vorbească după ce înghite papagalul familiei, È™i apoi îÈ™i propune să se convertească la iudaism pentru a ajunge la inima alesei sale.

Antoine Delesvaux, producător de lungmetraje È™i regizor de animaÈ›ie, care a ezitat mult timp între o carieră muzicală È™i cea de pilot de aviaÈ›ie, a creat, împreună cu Joann Sfar (actor, regizor, scenarist È™i autor de benzi desenate, unul dintre cei mai importanÈ›i reprezentanÈ›i ai noului val franco-belgian de comics) o casă de producÈ›ie pentru a-È™i vedea realizate proiectele. Filmul Pisica rabinului este inspirat din seria de benzi desenate The Rabbi’s Cat a lui Joann Sfar, care conÈ›ine multe date È™i referinÈ›e istorice È™i religioase, È™i se bazează pe ascendenÈ›a de evreu sefard a autorului.

Premii și festivaluri:
2012: César Awards (Best Animated Film)
2011: Annecy IFF (Best Feature), Taormina IFF (Special Jury Prize)

Website: www.chat-du-rabbin.com
Facebook: www.facebook.com/LeChatDuRabbin

 
Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Cu sprijinul:
Parteneri media: