This item is only available in Romanian.

Aya de Yopougon / Aya din Yop / Aya of Yop City

Bucureşti - Cinema Muzeul Țăranului - Studioul `Horia Bernea` (08-05-2017 18.30)

Franța, 2013, 84'
animație, dramă

Regia: Marguerite Abouet, Clément Oubrerie
Scenariul: Marguerite Abouet
Animația: David Garcia
Imaginea: Clément Oubrerie, Julia Weber
Muzica: Alexandre Fleurant
Cu: Aïssa Maïga, Tella Kpomahou, Tatiana Rojo, Jacky Ido
Distribuit de: TF1 International

Farmecul filmului constă în umanitatea sa fără compromisuri, în umorul presărat cu argou ivorian local și în modul în care abordează cele mai serioase subiecte cu un hohot sănătos de râs. Radio Europe 1

Aya este o tânără de 19 ani, foarte serioasă, care preferă să stea acasă și să învețe în loc să iasă cu prietenele ei. Ea își împarte zilele între școală, familie și prietenele ei cele mai bune: Adjoua și Bintou, care nu se gândesc decât la distracție. Lucrurile se complică atunci când Adjoua rămâne însărcinată din greșeală. Ce e de făcut într-o astfel de situație?

Marguerite Abouet, născută în 1971 în Abidjan, Côte d’Ivoire, este scriitor, scenarist și regizor, cunoscută în principal pentru cartea de benzi desenate Aya din Yop, pe care a dorit să o transforme în film pentru a arăta lumii și o altă față a unei țări din care ziarele relatează cum africanii mor, niciodată cum trăiesc. A colaborat pentru realizarea proiectului cu Clément Oubrerie, ilustrator francez, născut în Paris în 1966. Oubrerie a deschis, împreună cu Joann Sfar și Atoine Delesvaux, un studio de animație, Autochenille Production. Primele lungmetraje produse în studio au fost Pisica rabinului (2011), prezent și el în festival, și Aya din Yop (2013).

Festivaluri:
2014: César Awards

Website: www.tf1international.com/int_fiche.php?Type=1&Film=918&keywords=aya%20de%20yopougon

 
Organizers:
Partners:
Local partners:
With the support of:
Media partners: