This item is only available in Romanian.

Hajnali láz / Febră în zori / Fever at Dawn

Bucureşti - Cinema Elvire Popesco (06-05-2017 16.00)
Timişoara - Universitatea de Vest - Sala Aula Magna `Ioan Curea` (27-05-2017 19.00)

Ungaria / Suedia / Israel, 2015, 114'
dramă

Regia: Péter Gárdos
Scenariul: Marianne Ahrne, Seregi László, Péter Gárdos
Imaginea: László Seregi
Montajul: Fiers Ádám
Muzica: Pacsay Attila
Cu: Gila Almagor, Anna Azcárate, Scherer Péter, Petrik Andrea

Când tatăl meu a murit, mama mi-a înmânat două teancuri de scrisori legate cu o panglică albastră și cu una roșie. Péter Gárdos

Péter Gárdos a citit corespondența părinților săi într-o singură noapte și i-a luat apoi 17 ani să o transforme într-un roman și ulterior într-un film de lungmetraj. Reuters

În 1945, eliberat dintr-un lagăr de concentrare, Miklós, un tânăr maghiar de 25 de ani, este internat într-un spital suedez. Doctorii îl informează că suferă de o boală pulmonară severă și că mai are 6 luni de trăit. Tânărul refuză să se dea bătut și dorește să își găsească o viitoare soție, pentru a începe o nouă viață împreună, așa că trimite scrisori către 117 fete unguroaice, care sunt, la rândul lor, tratate în Suedia. Una dintre fete, Lili, în vârstă de 19 ani, este impresionată de mesajul lui, iar cei doi încep să corespondeze.

Péter Gárdos, născut în Budapesta, este un regizor multiplu laureat pentru teatru și film. A câștigat mai mult de 20 de premii la festivaluri de film internaționale. Bazat pe povestea de dragoste a părinților săi, Febră în zori este primul său roman.

Premii și festivaluri:
2016: TIFF, Filmtettfest, Music + Sound Awards International, Cinequest San Jose (Best Feature), Parma International Music FF (Best Film)
2015: Thessaloniki IFF

Facebook: www.facebook.com/HajnaliLazFeverAtDawn

 
Organizers:
Partners:
Local partners:
With the support of:
Media partners: