This item is only available in Romanian.

History’s Future / Memoria viitorului

Bucureşti - Cinema Elvire Popesco (05-05-2017 18.30)

Olanda / Irlanda / Germania , 2016, 95'
film de artă

Regia: Fiona Tan
Scenariul: Fiona Tan, Jonathan Romney
Imaginea: Vladas Naudzius
Muzica: Leo Anemaet, Ray Harman
Montajul: Nathalie Alonso Casale
Cu: Mark O'Halloran, Denis Levant, Anne Consigny, Christos Passalis
Distribuit de: Benelux Cinéart

Lungmetrajul Fionei Tan are ca temă centrală pierderea memoriei. Ea se folosește de trecutul ei ca artist pentru a construi, prin film, un eseu captivant despre criza capitalismului. The Guardian

După ce își pierde memoria în timpul unei tâlhării, un bărbat pornește într-o călătorie – nu doar în căutarea amintirilor, ci și a unei noi identități. Își dă seama că se află într-o lume în care nu mai există certitudini, într-o eră a crizelor suprapuse. În călătoriile din țară în țară, bântuit de imagini asociative și întâlniri stranii și uneori comice, încearcă să obțină o perspectivă asupra complexității vieții în secolul 21.

Fiona Tan este cunoscută pentru instalațiile artistice emoționante, realizate cu film și material video. Temele dominante sunt identitatea, memoria și istoria. Lucrările sale recente ilustrează felul în care memoria este conectată la imaginile din mintea noastră și examinează dacă faptul că amintirile sunt imprecise le face să fie mai creative. Memoria viitorului (2016) este lungmetrajul de debut al artistei.

Premii şi festivaluri:
2016: IFF Rotterdam (KNF Competition, Tiger Competition), Jeonju - South Korea (Grand Prize - in competition), Galway Film Fleadh, Melbourne ACMI, Brisbane Australian Cinematheque, Edinburgh IFF, Vilnius IFF, Lux Film Fest (2016)

Website: www.familyaffairfilms.nl/history.html
Facebook: www.facebook.com/historysfuturefamilyaffairfilms

      

 
Organizers:
Partners:
Local partners:
With the support of:
Media partners: