This item is only available in Romanian.

Hitchcock/Truffaut

Bucureşti - Institutul Cervantes (05-05-2017 19.00)

Franța, 2015, 69'
documentar

Regia: Kent Jones
Scenariul: Kent Jones și Serge Toubiana
Montajul: Rachel Reichman
Imagine: Nick Bentgen, Daniel Cowen, Eric Gautier, Mihai Mălaimare Jr., Lisa Rinzler, Genta Tamaki
Muzica: Jeremiah Bornfield
Cu: Alfred Hitchcock, David Fincher, Wes Anderson, Olivier Assayas, Peter Bogdanovich, Martin Scorsese
Distribuit de: ARTE

Știi cum se numește asta? Nirvana pentru iubitorii de film! Rollingstone.com

Documentarul lui Kent Jones este inspirat de faimosul interviu a lui François Truffaut cu Alfred Hitchcock, un interviu pe care Truffaut l-a considerat ca fiind la fel de important ca propriile sale filme. Inevitabil, documentarul este, de departe, mai mult despre Hitchcock decât despre Truffaut. Jones a avut acces la casetele audio originale cu înregistrările interviului, care au constituit baza cărții lui Truffaut, așa că avem din belșug materiale cu Hitchcock vorbind. Independent

Documentarul prezintă regizori faimoși discutând despre impactul extraordinar pe care l-a avut Hitchcock/Truffaut, cartea semnată în 1966 de François Truffaut, care a îndrăznit să îi propună lui Hitchcock, maestrul suspansului, să participe la un interviu care s-a întins pe 8 zile întregi. Rezultatul este unul spectaculos: Alfred Hitchcock detaliază cu migală procesul său regizoral. Wes Anderson, David Fincher, Richard Linklater și Martin Scorsese se numără printre regizorii de seamă care îl omagiează pe legendarul regizor și își amintesc de influența sa puternică asupra cinematografiei.

Kent Jones este un regizor care reușește să aducă biblia cinematografiei la viață, intervievând regizori ale căror lucrări au fost influențate profund de opera lui Hitchcock.

Premii și festivaluri:

2015: Denver IFF (Maysles Brothers Award), Cannes FF

Website: www.dogwoof.com/hitchcocktruffaut
Facebook: www.facebook.com/HitchcockTruffautmovie

 
Organizers:
Partners:
Local partners:
With the support of:
Media partners: