This item is only available in Romanian.

My life as a Zucchini / Viața mea de dovlecel / Ma vie de courgette

Bucureşti - Spațiul Public European (08-05-2017 19.00)

Elveția / Franța, 2016, 70'
animație, dramă, comedie

Regia: Claude Barras
Scenariul: Gilles Paris
Imaginea: David Toutevoix
Montajul: Valentin Rotelli
Muzica: Sophie Hunger
Cu: Gaspard Schlatter, Sixtine Murat, Paulin Jaccoud
Distribuit de: Indie Sales

Cu titlul său neserios și personajele adorabile, Viața mea de dovlecel ocultează în spatele culorilor exuberante o poveste gravă, cu profunzimi emoționale sumbre. Rotten Tomatoes

Deși numele său este Icare, îi place să-și spună Courgette. E un băiețel de nouă ani. După moartea mamei sale, se împrietenește cu un ofițer de poliție, Raymond, care îl duce la un cămin de copii. La început, îi este dificil să se adapteze, dar încet-încet, cu ajutorul lui Raymond și al noilor săi prieteni, învață să aibă din nou încredere în cei din jur.

Claude Barras (n.1973), regizor și producător originar din Elveția, a studiat la Lyon antropologie și fotografie digitală. A realizat scurtmetraje în calitate de producator - Land of the Heads (2009), Chambre 69 (2012), Banquise (2005), iar în 2016 a debutat în lungmetraj, de aceasta dată ca regizor, cu Viața mea de dovlecel. Filmul a obținut multe premii, fiind de asemenea nominalizat pentru cel mai bun film la premiile LUX, Cannes, César, Oscar și Golden Globe.

Premii și festivaluri:
2017: César Awards (Best Adapted Screenplay), Portland IFF (Best First Feature), Lumiere Awards (Best Screenplay)
2016: San Sebastian IFF (European Film), Annecy International Animated FF (Audience Award, Best Feature), Bratislava IFF (FIPRESCI Prize), European Film Award (European Animated Feature Film), Melbourne IFF (Most Popular Feature Film), Zurich FF (Best Children’s Film), Warsaw IFF (Feature Film)

Website: www.indiesales.eu/my-life-as-a-zucchini-ma-vie-de-courgette
Facebook: www.facebook.com/maviedecourgette

 
Organizers:
Partners:
Local partners:
With the support of:
Media partners: