This item is only available in Romanian.

Occhi Chiusi / Ochi închiși / Shut Eyes

Bucureşti - Cinema Elvire Popesco (09-05-2017 21.30)

Italia / Elveția / Slovenia, 2015, 84'
thriller

Regia: Giuseppe Petitto
Scenariul: Giuseppe Petitto, Kim Gualino
Imaginea: Davide Manca
Montajul: Annalisa Forgione, Elio Gentile, Giuseppe Petitto
Muzica: Teho Teardo
Cu: Antonia Liskova, Michael Neuenschwander, Linda Mastrocola, Mia Skrbinac

Mintea protagonistei este populată de umbrele difuze ale unor amintiri dureroase. Numai printr-o cale abruptă spre autoanaliză, declanșată de evenimente discrete, dar semnificative, aceasta devine capabilă să interpreteze adevărul cumplit din spatele barierelor care îi încețoșează memoria. FilmItalia.org

Nicole este o femeie care își dorește să aibă un control strict asupra propriei vieți, până la cele mai mici detalii. Luptând împotriva unor amenințări obscure care îi pun în pericol fetița, aceasta va descoperi un adevăr greu de suportat.

Pe parcursul carierei sale scurte, dar intense, Giuseppe Petitto, absolvent al Școlii Naționale de Film de la Roma, a regizat, produs și editat mai multe scurtmetraje, atât de ficțiune, cât și documentare, dintre care o parte au fost apreciate internațional, fiind producții care tratează teme sociale și subiecte de politică internațională. În 2001 a primit premiul Human Rights Watch pentru curaj și angajament în realizarea filmelor dedicate drepturilor omului. Regizorul s-a stins din viață în 2015.

 
Organizers:
Partners:
Local partners:
With the support of:
Media partners: