This item is only available in Romanian.

The French Minister / Ministrul francez / Quai d’Orsay

Bucureşti - Cinema Muzeul Țăranului - Studioul `Horia Bernea` (08-05-2017 20.30)

Franța, 2013, 113'
comedie

Regia: Bertrand Tavernier
Scenariul: Abel Lanzac, Christophe Blain, Bertrand Tavernier
Imaginea: Jerome Almeras
Montajul: Guy Lecorne
Muzica: Philippe Sarde
Cu: Thierry Lhermitte, Raphael Personnaz, Niels Arestrup

Când fac un film, îmi place să nu fiu implicat doar emoțional, ci și în contextul din jurul personajului. Vreau să arăt mediul înconjurător și vreau, uneori, să mă confrunt cu problemele sociale și politice, deoarece sunt vitale pentru locurile de muncă ale oamenilor. Bertrand Tavernier

Alexandre Taillard de Vorms este impresionant, stilat, atractiv. Și este și Ministrul de Externe al Franței. Este la el acasă în marea politică mondială, facilitează acorduri de pace, împacă adversari ireconciliabili, se impune cu autoritate la tribuna Națiunilor Unite și își consolidează, cu migală, viitorul Premiu Nobel pentru Pace. Acest diplomat desăvârșit este, deodată, pus față în față cu tânărul Arthur Vlaminck, proaspăt absolvent al ENA (École Nationale d’Administration), care urmează să scrie discursurile ministrului. Acesta din urmă trebuie să se familiarizeze nu doar cu „vocea” șefului său, ci și cu idiosincraziile acestuia, și să navigheze prin hățișurile inerției birocratice de la Quai d’Orsay.

Bertrand Tavernier, născut în 1941 la Lyon, este unul dintre cei mai apreciați regizori și scenariști francezi. În impresionanta sa carieră a realizat: L’appât (1995), câștigător al Ursului de Aur la Berlin, Laissez-passer (2002), câștigător al Ursului de Argint și La princesse de Montpensier (2010), nominalizat la Palme d’Or și César.

Premii și festivaluri:
2014: César Awards (Best supporting actor), Lumière Awards (Most promising young actor)
2013: San Sebastián IFF (Best screenplay)

Website: www.pathefilms.com/film/quaidorsay
Facebook: www.facebook.com/quaidorsaylefilm

 
Organizers:
Partners:
Local partners:
With the support of:
Media partners: