This item is only available in Romanian.

Uzbuna na Zelenom Vrhu / Misterul dealurilor verzi / The Mystery of Green Hill

Bucureşti - Cinema Muzeul Țăranului - Studioul `Horia Bernea` (06-05-2017 16.30)

Croația, 2017, 81'
familie

Regia: Čejen Černić
Scenariul: Hana Jušić
Imaginea: Danko Vučinović
Montajul: Slaven Zečević
Muzica: Dinko Appelt
Cu: Marko Tocilj, Alex Rakos, Jan Pentek

Misterul dealurilor verzi este cel de-al patrulea din seria filmelor cu Koko drept protagonist. Am lucrat mulÈ›i ani cu povestea lui, ca parte a echipelor de producÈ›ie, dar acesta este primul film în care am cea mai mare responsabilitate, aceea de regizor. A avea de-a face cu un mare roman semnat de Ivan Kušan È™i cu trei adaptări anterioare ale poveÈ™tii a amplificat responsabilitatea. În această misiune destul de dificilă, am avut parte de ajutorul micilor actori. (...) Sper că părinÈ›ii micilor noÈ™tri spectatori îÈ™i vor aduce aminte de copilărie, când petreceau mai mult timp afară cu prietenii lor. ÄŒejen ÄŒernić

Koko È™i prietenii săi îÈ™i petrec vacanÈ›a de vară jucându-se pe malul unui lac din apropierea idilicului Green Hill. Atmosfera magică este tulburată de evenimente neobiÈ™nuite, care îi alarmează pe copii, dar È™i pe localnici: pe timpul nopÈ›ii, hoÈ›ii sparg rând pe rând casele localnicilor, furând orice le pică în mână. Când poliÈ›ia închide ochii în faÈ›a denunÈ›urilor, copiii decid să ia problema în propriile mâini.

ÄŒejen ÄŒernić a absolvit regie de film È™i TV la Academia de Arte Dramatice din Zagreb. A regizat mai multe scurtmetraje de ficÈ›iune È™i documentare. Începând cu 2007, a lucrat ca asistent de regie pentru lungmetraje È™i seriale, documentare È™i filme animate. Misterul dealurilor verzi este primul ei lungmetraj în calitate de regizor.

Premii și festivaluri:
2017: KinoKino IFF for Children

Website: www.uzbunanazelenomvrhu.hr/en
Facebook: www.facebook.com/uzbunanazelenomvrhu

 
Organizers:
Partners:
Local partners:
With the support of:
Media partners: