This item is only available in Romanian.

Uzbuna na Zelenom Vrhu / Misterul dealurilor verzi / The Mystery of Green Hill

Bucureşti - Cinema Muzeul Țăranului - Studioul `Horia Bernea` (06-05-2017 16.30)

Croația, 2017, 81'
familie

Regia: Čejen Černić
Scenariul: Hana Jušić
Imaginea: Danko Vučinović
Montajul: Slaven Zečević
Muzica: Dinko Appelt
Cu: Marko Tocilj, Alex Rakos, Jan Pentek

Misterul dealurilor verzi este cel de-al patrulea din seria filmelor cu Koko drept protagonist. Am lucrat mulți ani cu povestea lui, ca parte a echipelor de producție, dar acesta este primul film în care am cea mai mare responsabilitate, aceea de regizor. A avea de-a face cu un mare roman semnat de Ivan Kušan și cu trei adaptări anterioare ale poveștii a amplificat responsabilitatea. În această misiune destul de dificilă, am avut parte de ajutorul micilor actori. (...) Sper că părinții micilor noștri spectatori își vor aduce aminte de copilărie, când petreceau mai mult timp afară cu prietenii lor. Čejen Černić

Koko și prietenii săi își petrec vacanța de vară jucându-se pe malul unui lac din apropierea idilicului Green Hill. Atmosfera magică este tulburată de evenimente neobișnuite, care îi alarmează pe copii, dar și pe localnici: pe timpul nopții, hoții sparg rând pe rând casele localnicilor, furând orice le pică în mână. Când poliția închide ochii în fața denunțurilor, copiii decid să ia problema în propriile mâini.

Čejen Černić a absolvit regie de film și TV la Academia de Arte Dramatice din Zagreb. A regizat mai multe scurtmetraje de ficțiune și documentare. Începând cu 2007, a lucrat ca asistent de regie pentru lungmetraje și seriale, documentare și filme animate. Misterul dealurilor verzi este primul ei lungmetraj în calitate de regizor.

Premii și festivaluri:
2017: KinoKino IFF for Children

Website: www.uzbunanazelenomvrhu.hr/en
Facebook: www.facebook.com/uzbunanazelenomvrhu

 
Organizers:
Partners:
Local partners:
With the support of:
Media partners: