Exterior în izolație / Exterior in isolation

Voteaza aici pentru Premiul Publicului
525 voturi

România, 2020, 3min
animație, 2D-colaj

Regia și animația: Matei Branea
Imaginea și montajul: Ana Branea
Sound design: Dan-Ștefan Rucăreanu și Matei Vasilache
Muzica: Matei Vasilache
Color grading: Răzvan Dimitriu
Efecte speciale: Tudor Calnegru

 
Un portret al stațiunii montane Sinaia în plină stare de urgență, văzută prin ochii lui OMULAN.


 

Matei Branea este regizor de film de animație, autor de bandă desenată și grafician, cunoscut pentru animațiile din emisiunea Marcă Înregistrată, Planeta Moldova, spoturile și grafica festivalului NexT IFF Bucharest, benzile desenate din revista Re:Publik și dovezi de huliganism civic notoriu precum repararea semnelor de stradă mâzgălite și desene cu marker-ul pe mesele din baruri, pe haine, pe genți, pe scaune și pe geamuri lăsate pe stradă.
În prezent coordonează departamentul de Animație și Interactivitate din cadrul Facultății de Fim al UANTC IL Caragiale din București.

OMULAN este erou de film de animație și bandă desenată, fără gât și fără ochi, devenit celebru odată cu publicarea de către HardComics în 2003 a albumului ce-i poată numele. Au urmat apariții notabile în Observatorul Cultural, revista OMAGIU, și o prezență notabilă în ziarul AperiTIFF, publicația festivalului TIFF de la Cluj, festival unde în 2015 a avut loc și premiera scurt mertaj-ului omonim realizat cu sprijinul CNC.
EXTERIOR ÎN IZOLARE reprezintă o premieră în evoluția personajului care a rămas neschimbat de la apariția sa. Pentru prima oră în cariera sa cinematografică în OMULAN merge. Cine știe o să mai facă de acum încolo?

 

Organizatori:
Parteneri: