Lucifer

Bucureşti - Centrul Ceh (09-05-2017 20.30)

Belgia / Mexic, 2014, 110'
dramă

Regia și scenariul: Gust Van den Berghe
Imaginea: Hans Bruch Jr.
Montajul: David Verdurme
Muzica: Wim Coryn
Cu: María Acosta, Jeronimo Soto Bravo, Norma Pablo, Gabino Rodríguez
Distribuit de: ND Mantarraya

Nu sunt mulÈ›i autori care să merite mai mult decât Gust Van den Berghe titlul de neconvenÈ›ionali. Neîncetatele sale experimente duc la rezultate neaÈ™teptate (…), însă Lucifer ajunge în teritorii absolut neexplorate încă, prin utilizarea formatului denumit „Tondoscope”, în care imaginea este ca un iris filmat printr-o oglindă în formă de con. Astfel, paradisul ne este prezentat ca un spaÈ›iu închis È™i etern, găsit de Lucifer într-o scurtă oprire în parcursul său din Rai către Iad. Variety

În timpul căderii sale din Rai spre Iad, Lucifer ajunge într-un paradis pământesc, un mic sat din Mexic, unde are ocazia să pătrundă în comunitate, ca salvator, È™i să se joace cu vieÈ›ile oamenilor.
Lucifer este inspirat dintr-o piesă de teatru olandeză din secolul al XVII-lea, de Joost van den Vondel, considerată „Hamlet-ul culturii olandeze”, a cărei acÈ›iune a fost transferată în Mexic. DistribuÈ›ia filmului este alcătuită în întregime din actori neprofesioniÈ™ti (la fel ca în filmele anterioare ale lui Van den Berghe), cu excepÈ›ia notabilă a eroului principal, intepretat de Gabino Rodríguez.

Născut în 25 aprilie 1985, în Belgia, Gust Van den Berghe a studiat la Școala de Arte Audiovizuale din Bruxelles, unde a regizat primul său lungmetraj, Little Baby Jesus of Flandr (2010). Început ca film de È™coală, pelicula a intrat în competiÈ›ia Director Fortnight, în 2010, la Cannes, È™i a fost prima parte a trilogiei sale cu tematică religioasă, continuată cu Blue Bird (2011) È™i încheiată cu Lucifer (2014).

Premii și festivaluri:
2015: Tallinn Black Nights FF (Grand Prix), New Horizons FF (Grand Prize), Rome FF (Cinema of Today), Be FF, BFI London FF, Ostend FF, Karlovy Vary IFF, Tribeca FF

Facebook: www.facebook.com/Lucifer-521773847864548

 

 
Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Cu sprijinul:
Parteneri media: